Συνταγή για κουραμπιέδες που πετυχαίνει πάντα. Αν έχετε δοκιμάσει αρκετές συνταγές για κουραμπιέδες που δεν πετυχαίνουν αυτοί οι κουραμπιέδες με 5 υλικά από τον Παναγιώτη Παπαδάκη, θα σας λύσει τα χέρια. Αφράτοι κουραμπιέδες που μοσχοβολούν φρέσκο βούτυρο για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 750-800 γραμμάρια
- βούτυρο γάλακτος 500 γραμμάρια αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
- ζάχαρη άχνη 200 γραμμάρια
- αμυγδαλα 100 γραμμάρια καβουρδισμένα
- εκχυλισμα βανίλιας 4-5 σταγόνες
Υλικά
- ζάχαρη άχνη Περίπου 1/2 κιλό
Για το πασπάλισμα
Μενού εβδομάδας από 18/12/2023 ως 24/12/2023 (Νηστεία Χριστουγέννων)
Οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα δεν λείπουν από κανένα γιορτινό τραπέζι. Φέτος ήρθε η στιγμή να φτιάξετε τους δικούς σας σπιτικούς κουραμπιέδες με μόλις 5 υλικά και όλα τα μυστικά του αγαπημένου Παναγιώτη Παπαδάκη. Μία συνταγή με σίγουρη επιτυχία.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους κουραμπιέδες:
INGREDIENTS
750-800 g plain flour
500 g butter (at room temperature)
200 g powdered sugar
100 g toasted almonds
4-5 vanilla drops
———————————————————–
Powdered sugar
GERMAN
ZUTATEN
750-800 g Mehl
500 g Butter (Zimmertemperatur)
200 g Puderzucker
100 g geröstete Mandeln
4-5 Vanilletropfen
————————————————– ———
Puderzucker
10′ Χρόνος Εκτέλεσης
12′-15′ Χρόνος Ψησίματος
65 Κουραμπιέδες
Εκτέλεση για τους κουραμπιέδες
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το Βούτυρο Αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου), την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα σαν σαντιγί. Με μια μαρίζ μαζεύουμε το μείγμα στο κέντρο του κάδου και κουμπώνουμε το φτερό.
Σε έναν πολυκόφτη χοντροσπάμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Προσθέτουμε την υγρή βανίλια όσο το μίξερ είναι εκτός λειτουργίας.
Ανοίγουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το σπασμένο αμύγδαλο.
Αφράτοι κουραμπιέδες της Τζένης Τσανακτσίδου
Μετράμε 25 γραμμάρια το κάθε κομμάτι. Πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα και με το δάχτυλό πατάμε ελαφρώς στο κέντρο του κάθε κουραμπιέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 12-15 λεπτά στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Τους αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τους πασπαλίζουμε σε ζάχαρη άχνη. Υπέροχοι κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα!!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr