Αφράτη και πανεύκολη συνταγή για βασιλόπιτα του Δημήτρη Μιχαηλίδη για το 2023 για να φτιάξετε την πιο νόστιμη και επιτυχημένη βασιλόπιτα σε χρόνο μηδέν!
- ζαχαρη 360 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 380 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 25 γραμμάρια
- αυγα 6
- ηλιέλαιο 150 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 130 γραμμάρια 3,7%
- βανίλια 2
- βουτυρο 220 γραμμάρια λιωμένο
Υλικά
- ζάχαρη άχνη Μπόλικη
- φιλέ αμυγδάλου Κατά βούληση
Για το στόλισμα
Κάθε Πρωτοχρονιά, κόβουμε την βασιλόπιτα και σε όποιον τύχει το φλουρί σημαίνει πως θα έχει μία τυχερή χρονιά. Μπορεί να μην πιστεύουμε όλοι σε αυτά όμως πάντα η κοπή της βασιλόπιτας είναι ένα διασκεδαστικό έθιμο και σίγουρα μία πεντανόστιμη διαδικασία.
Δείτε ακόμα Σοκολατένια βασιλόπιτα κέικ
Πρέπει φέτος να δοκιμάσετε την βασιλόπιτα του Δημήτρη Μιχαηλίδη. Είναι πανεύκολη, οικονομική και με σίγουρη επιτυχία. Ό,τι πρέπει δηλαδή για τις πολυάσχολες νοικοκυρές που δεν έχουν χρόνο όμως δεν θέλουν να αγοράσουν την βασιλόπιτα απέξω!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την συνταγή για βασιλόπιτα του Δημήτρη Μιχαηλίδη για το 2023
ΜΕΡΙΔΕΣ 8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5′
ΑΝΑΜΟΝΗ 90′
ΔΥΣΚΟΛΙΑ 1/5
Μέθοδος Εκτέλεσης για την συνταγή για βασιλόπιτα του Δημήτρη Μιχαηλίδη για το 2023
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τις βανιλίνες. Σε άλλο μπολ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το Γάλα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών στο μείγμα των στερεών και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 26-28 εκ. με λαδόκολλα και βάζουμε το φλουρί.
Δείτε ακόμα Η καλύτερη συνταγή για βασιλόπιτα τσουρέκι για το 2023
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 για περίπου 35′-40′. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και αμύγδαλα φιλέ ψημένα.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr