Close
Η καλύτερη συνταγή για γεμιστή γαλοπούλα για το 2025

Συνταγή για γιορτινή γεμιστή γαλοπούλα για το Χριστουγεννιάτικο και το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν με γέμιση από χωριάτικα λουκάνικα, κιμά και μήλα. Από τις καλύτερες συνταγές για γεμιστή γαλοπούλα το 2025.

Η γεμιστή γαλοπούλα και το γεμιστό κοτόπουλο είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που το φτιάχνουμε τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά.

Χριστουγεννιάτικη γεμιστή γαλοπούλα ή κοτόπουλο που λιώνει στο στόμα από τον Chef του εστιατορίου “Τσολιάς” Στάθη Λαζαρίδη

Η καλύτερη συνταγή για γεμιστή γαλοπούλα για το 2025

Αν λοιπόν είστε πολλά άτομα, το κοτόπουλο δεν συμφέρει. Οπότε θα σας δείξουμε μία νόστιμη και αρωματική γεμιστή γαλοπούλα με την πιο νόστιμη γέμιση. Η ίδια γέμιση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε κοτόπουλο βέβαια.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη καλύτερη συνταγή για γεμιστή γαλοπούλα για το 2025:

η-καλύτερη-συνταγή-για-γεμιστή γαλοπούλα 2025-

Εκτέλεση

Αρχικά παίρνουμε την γαλοπούλα και ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας την καθαρίσει πολύ καλά από μέσα. Την μαρινάρουμε με την μουστάρδα από όλες τις πλευρές.

Την αλείφουμε με το ελαιόλαδο και την βάζουμε σε ένα ταψί με τον χυμό λεμονιού και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και την βάζουμε στην άκρη μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση. Για τη γέμιση παίρνουμε το λουκάνικο, το ανοίγουμε και κρατάμε μόνο το εσωτερικό του.

η-καλύτερη-συνταγή-για-γεμιστή γαλοπούλα 2025-

Βάζουμε λοιπόν το εσωτερικό του λουκάνικου να σοταριστεί μαζί με τον χοιρινό κιμά και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε λίγο ελαιόλαδο. Αφού ο κιμάς γίνει από ροζ γκρι σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για λίγα λεπτά.

Γαλοπούλα γεμιστή με ρύζι, κιμά και δαμάσκηνα

Απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σελέρι, τα μανιτάρια σε φετάκια, το μήλο σε κυβάκια, το ρόδι, τις σταφίδες, τα κουκουνάρια, τα βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα, το κρουτόν, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.

η-καλύτερη-συνταγή-για-γεμιστή γαλοπούλα 2025-

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. Βάζουμε τη γέμιση με ένα κουτάλι. Δένουμε τα πόδια της γαλοπούλας με έναν σπάγκο.

Τη μεταφέρουμε σε λαδόκολλα και την τυλίγουμε καλά με τη λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Μεταφέρουμε σε ταψί με σχάρα και ψήνουμε για 2 ½ ώρες. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε επιπλέον 30 λεπτά.

η-καλύτερη-συνταγή-για-γεμιστή γαλοπούλα 2025-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Κατερίνα Δημητρης Τραυλου

και την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις

Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr