Close
Η καλύτερη συνταγή για γιορτινό σουφλέ

Συνταγή για σουφλέ που λιώνει στο στόμα, σκέτη κόλαση, με τορτίγιες, κρέμα γάλακτος και τυριά από τον Γιώργο Ζώλη. Σημειώστε την συνταγή και κρατήστε την και για τα Χριστούγεννα και για τη Πρωτοχρονιά!

Χριστουγεννιάτικο σουφλέ με πένες και γαλοπούλα

Τα σουφλέ δεν μπορούν να λείπουν από το γιορτινό μας τραπέζι, τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά. Αφού μας αρέσει τρομερά, αλλά το αποφεύγουμε όλο τον χρόνο λόγω των θερμίδων. Όμως τα Χριστούγεννα επιτρέπεται να φάμε το κάτι παραπάνω. Και ο Γιώργος Ζώλης μας δείχνει το πιο  νόστιμο και λαχταριστό σουφλέ.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γιορτινό σουφλέ:

γιορτινό-σουφλέ-για-τα-Χριστούγεννα-και-τη-Πρωτοχρονιά-συνταγή-

Recipe ingredients

1 package of tortillas (6 pieces)
500g of cream for food
200g of yogurt
4 eggs
50g of olive oil
400g of melting cheeses + 100 for topping
200g ham or turkey
150g bacon (optional)
1 package of mushrooms
Salt and pepper
Olive oil for the pan

Pan 25×37
Bake top and bottom heat for about 45 minutes at 180

Εκτέλεση

Αρχικά παίρνουμε τις τορτίγιες και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Έπειτα τις ξεχωρίζουμε με τα χέρια μας. Σε ένα μπολ βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι και τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

γιορτινό-σουφλέ-για-τα-Χριστούγεννα-και-τη-Πρωτοχρονιά-συνταγή-

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το μιξ τυριών και ανακατεύουμε και πάλι. Τότε βάζουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε. Στο τέλος ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το μπέικον.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις. Βάζουμε και τα ψιλοκομμένα αλλαντικά στο μείγμα με τα τυριά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ελαιόλαδο.

Στο τέλος βάζουμε στο μείγμα και τις τορτίγιες. Ανακατεύουμε ελαφρώς γιατί θα τις στρώσουμε στο ταψί. Παίρνουμε λοιπόν ένα ταψί 25×37 εκατοστών. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο ταψί και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα με τις τορτίγιες.

γιορτινό-σουφλέ-για-τα-Χριστούγεννα-και-τη-Πρωτοχρονιά-συνταγή-

Χριστουγεννιάτικο σουφλέ με πατάτες και μπέικον

Το στρώνουμε καλά για να είναι ομοιόμορφο σε όλο το ταψί και πασπαλίζουμε με το μιξ τυριών για το πασπάλισμα.  Περιχύνουμε και με την κρέμα γάλακτος για το πασπάλισμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά.

γιορτινό-σουφλέ-για-τα-Χριστούγεννα-και-τη-Πρωτοχρονιά-συνταγή-

Tips

Το μπέικον είναι προαιρετικό. Αντί για ζαμπόν μπορούμε να βάλουμε γαλοπούλα σε φέτες. Οι ποσότητες των τυριών και των αλλαντικών είναι ενδεικτικές. Μπορείτε να βάλετε λιγότερα ή περισσότερα. Προσοχή με το αλάτι, γιατί έχει και τα τυριά. Τα μανιτάρια είναι προαιρετικά. Μπορούμε να βάλουμε και κρέμα γάλακτος light.

γιορτινό-σουφλέ-για-τα-Χριστούγεννα-και-τη-Πρωτοχρονιά-συνταγή-

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής:

Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr