Συνταγή για σουφλέ που λιώνει στο στόμα, σκέτη κόλαση, με τορτίγιες, κρέμα γάλακτος και τυριά από τον Γιώργο Ζώλη. Σημειώστε την συνταγή και κρατήστε την και για τα Χριστούγεννα και για τη Πρωτοχρονιά!
- τορτίγια 1 συσκευασία (6 κομμάτια)
- κρεμα γαλακτος 250 ml για φαγητά
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
- αυγα 4
- ελαιολαδο 50 ml
- μιξ τυριών 400 γραμμάρια που λιώνουν
- ζαμπόν 200 γραμμάρια
- μπεικον 150 γραμμάρια
- μανιταρια 1 συσκευασία
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ελαιολαδο 30-40 ml
Υλικά
- ελαιολαδο 1-2 σφηνάκια
Για το ταψί
- μιξ τυριών 100 γραμμάρια που λιώνουν
- κρεμα γαλακτος 250 ml
Για το πασπάλισμα
Χριστουγεννιάτικο σουφλέ με πένες και γαλοπούλα
Τα σουφλέ δεν μπορούν να λείπουν από το γιορτινό μας τραπέζι, τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά. Αφού μας αρέσει τρομερά, αλλά το αποφεύγουμε όλο τον χρόνο λόγω των θερμίδων. Όμως τα Χριστούγεννα επιτρέπεται να φάμε το κάτι παραπάνω. Και ο Γιώργος Ζώλης μας δείχνει το πιο νόστιμο και λαχταριστό σουφλέ.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γιορτινό σουφλέ:
Recipe ingredients
1 package of tortillas (6 pieces)
500g of cream for food
200g of yogurt
4 eggs
50g of olive oil
400g of melting cheeses + 100 for topping
200g ham or turkey
150g bacon (optional)
1 package of mushrooms
Salt and pepper
Olive oil for the pan
Pan 25×37
Bake top and bottom heat for about 45 minutes at 180
Εκτέλεση
Αρχικά παίρνουμε τις τορτίγιες και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Έπειτα τις ξεχωρίζουμε με τα χέρια μας. Σε ένα μπολ βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι και τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το μιξ τυριών και ανακατεύουμε και πάλι. Τότε βάζουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε. Στο τέλος ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το μπέικον.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις. Βάζουμε και τα ψιλοκομμένα αλλαντικά στο μείγμα με τα τυριά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ελαιόλαδο.
Στο τέλος βάζουμε στο μείγμα και τις τορτίγιες. Ανακατεύουμε ελαφρώς γιατί θα τις στρώσουμε στο ταψί. Παίρνουμε λοιπόν ένα ταψί 25×37 εκατοστών. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο ταψί και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα με τις τορτίγιες.
Χριστουγεννιάτικο σουφλέ με πατάτες και μπέικον
Το στρώνουμε καλά για να είναι ομοιόμορφο σε όλο το ταψί και πασπαλίζουμε με το μιξ τυριών για το πασπάλισμα. Περιχύνουμε και με την κρέμα γάλακτος για το πασπάλισμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά.
Tips
Το μπέικον είναι προαιρετικό. Αντί για ζαμπόν μπορούμε να βάλουμε γαλοπούλα σε φέτες. Οι ποσότητες των τυριών και των αλλαντικών είναι ενδεικτικές. Μπορείτε να βάλετε λιγότερα ή περισσότερα. Προσοχή με το αλάτι, γιατί έχει και τα τυριά. Τα μανιτάρια είναι προαιρετικά. Μπορούμε να βάλουμε και κρέμα γάλακτος light.
Δείτε παρακάτω αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής:
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Ζώδια : Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Αστυνομικός της Βουλής: Η ψυχιατρική εξέταση της συζύγου του
- Χριστουγεννιάτικος κορμός με λευκή σοκολάτα και BAILEY’S
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος