Η Καλύτερη συνταγή για τις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων για Μελομακάρονα με σοκολάτα. Μελωμένα από μέσα και σοκολατένια απέξω.
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 400 ml
- σπορέλαιο 400 ml
- ελαιολαδο 180 ml
- ζάχαρη άχνη 50 γραμμάρια
- γαρίφαλο 1/2 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- κανελά 2 κουταλάκια του γλυκού σε σκόνη
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουταλάκι του γλυκού περίπου
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό περίπου
- Σιμιγδάλι ψιλό 200 γραμμάρια
Υλικά
- νερό 500 ml
- ζαχαρη 800 γραμμάρια
- κανελά 1 ξυλάκι
- γαρίφαλο 3 καρφάκια
- μελι 150 ml
- πορτοκαλι 1 φλούδα
Για το σιρόπι
- Κουβερτούρα γάλακτος 2 μεγάλες
- ηλιέλαιο 2 κουταλιές της σούπας
Για την επικάλυψη
- καρυδια Κατά βούληση ψιλοκομμένα
Για το πασπάλισμα
Μελομακάρονα με αλισίβα
Τα μελομακάρονα είναι από τα αγαπημένα μας Χριστουγεννιάτικα γλυκά και έχουν ρίζες από την Βυζαντινή αυτοκρατορία. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε πιο…σύγχρονα μελομακάρονα, που όμως εδώ και αρκετά χρόνια έχουν γίνει πιο δημοφιλή και από τα παραδοσιακά. Σοκολασμένα μελομακάρονα για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024:
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή μας από το σιρόπι, γιατί το θέλουμε τελείως κρύο στο μέλωμα των μελομακάρονων. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, την φλούδα πορτοκαλιού και το γαρίφαλο και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει κάπως το σιρόπι. Στο τέλος βάζουμε το μέλι και ανακατεύουμε εκτός φωτιάς.
Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει. Σε μία λεκάνη προσθέτουμε τον φυσικό χυμό πορτοκαλιού, το σπορέλαιο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη, το γαρίφαλο, την κανέλα, την μαγειρική σόδα και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το ψιλό σιμιγδάλι. Ενώνουμε το μείγμα με τα στερεά στο μείγμα με τα υγρά και ζυμώνουμε απαλά για να μην κόψει το μείγμα. Έπειτα προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου, ανάλογα και τον φούρνο και πλάθουμε τα μελομακάρονα.
Μελομακάρονα με μπύρα
Ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα μέχρι να ροδίσουν. Έπειτα βουτάμε τα μελομακάρονα στο σιρόπι για λίγο και τα βάζουμε στην άκρη. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την ανακατεύουμε λιωμένη και εκτός φωτιάς με το ηλιέλαιο.
Βουτάμε τα κρύα μελομακάρονα στη λιωμένη σοκολάτα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Πριν στεγνώσει η σοκολάτα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Anna Mouxlianitou Kamioti
και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr