Συνταγή για βασιλόπιτα με τρούφα σοκολάτας, χωρίς μίξερ, επαγγελματικό γλάσο λευκής σοκολάτας και σχέδια από ζαχαρόπαστα για την Πρωτοχρονιά 2025.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γραμμάρια
- ζαχαρη 300 γραμμάρια
- αυγα 5 μέτρια
- ηλιέλαιο 130 ml
- βουτυρο 120 γραμμάρια λιωμένο
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 150 ml
- μαχλέπι 1 κουταλάκι του γλυκού
- Κακουλέ 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 20 γραμμάρια
- μαστιχα 20 ml (3-4 δάκρυα)
- βανίλια 2 κάψουλες
- τρούφα σοκολάτας 100 γραμμάρια
Υλικά
- λευκή κουβερτούρα 300 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 30 ml
Για το γλάσο
- ζαχαροπαστα 1
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 4-5 σταγόνες κόκκινο
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 3-4 σταγόνες πράσινο
- κουφέτα Κατά βούληση ασημί
Για τη διακόσμηση
Εύκολη βασιλόπιτα με ελάχιστα υλικά
Η Πρωτοχρονιά πλησιάζει και σιγά σιγά θα πρέπει να παίρνουμε ιδέες για βασιλόπιτες. Η πρώτη και πιο…σημαντική πίτα του έτους, που σε όποιον πέσει το φλουρί θα χαρίσει τύχη για όλη την χρονιά, θα πρέπει να είναι νόστιμη, γιορτινή και φυσικά ευφάνταστη. Σήμερα θα σας δείξουμε μία εύκολη βασιλόπιτα χωρίς μίξερ με την πιο γιορτινή διακόσμηση.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη καλύτερη συνταγή για βασιλόπιτα με ζαχαρόπαστα για το 2025:
Εκτέλεση
Σε ένα πολυκόφτη ρίχνουμε την μαστίχα (3-4 δάκρυα) μαζί με 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τα θρυμματίζουμε πολύ καλά. Τα προσθέτουμε σε ένα γυάλινο μπολ μαζί με τα αυγά, το ηλιέλαιο, το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκάλι ,τον χυμό πορτοκάλι το κάρδαμο, το μαχλέπι, την υπόλοιπη ζάχαρη, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε για 1 λεπτό με το σύρμα.
Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ μέσα στο αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Προσθέτουμε την τρούφα σοκολάτας μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας την.
Σε μια φόρμα 26 εκατοστών αφού έχουμε βάλει στον πάτο λαδόκολλα αλευροβουτυρώνουμε καλά τα πλαϊνά (προτιμήστε μια αποσπώμενη με λείο δαχτυλίδι χωρίς να έχει γραμμές και βαθουλώματα). Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και αφού το χτυπήσουμε ελαφρώς πάνω στον πάγκο για να φύγει ο αέρας προσθέτουμε και το φλουρί.
Παραδοσιακή βασιλόπιτα Σμύρνης με σφραγίδα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 60-70 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά για να μπορέσουμε να το πιάσουμε για να το αναποδογυρίσουμε. Ξεφορμάρουμε και αναποδογυρίζουμε το κέικ πάνω σε μια σχάρα αφήνοντάς το να κρυώσει τελείως.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την λευκή κουβερτούρα μαζί με 30 ml ηλιέλαιο. Γλασάρουμε την Βασιλόπιτα και την αφήνουμε να σταθεροποιηθεί το γλάσο. Έπειτα παίρνουμε την ζαχαρόπαστα και την χωρίζουμε σε κομμάτια.
Προσθέτουμε σε κάθε κομμάτι το αντίστοιχο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Έπειτα ανοίγουμε την ζαχαρόπαστα σε φύλλο και δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε με Χριστουγεννιάτικα κουπάτ.
Βασιλόπιτα με γεύση μελομακάρονο του Γιώργου Ζώλη
Κολλάμε με λίγο γλάσο που μας περίσσεψε τα στολίδια από ζαχαρόπαστα και προσθέτουμε ασημί κουφετάκια. Μόλις σταθεροποιηθεί καλά το γλάσο είναι έτοιμη.
Δείτε παρακάτω την αρχική συνταγή:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Λένα Χριστοπούλου
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά Σχολεία την Ημέρα για την προστασία των ανηλίκων από τα social media
- Οι προβλέψεις των Simpsons για το 2025 είναι δυσοίωνες
- Μην αφήνετε ποτέ το καλώδιο φόρτισης στην πρίζα χωρίς το κινητό- Αυτός είναι ο λόγος
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Η Εξοργιστικές αντιδράσεις της για το θάνατο του μικρού Παναγιώτη (βίντεο)
- Η Γη της Ελιάς : Καρέ καρέ η πρόταση γάμου του Μιλτιάδη στη Βασιλική