Close
Καρουζέλ-με μπισκότα-και ζαχαρωτά-συνταγή-

Συνταγή για γιορτινό καρουζέλ από μπισκότα, πρέτσελ και ζαχαρωτά για δώρο στη δασκάλα ή για να εμπλουτίσετε τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με εύκολη εκτέλεση.

Χιονισμένα κουκουνάρια – Συνταγή

Κάθε Χριστούγεννα ξυπνάει το παιδί που κρύβουμε μέσα μας. Γι’ αυτό και γινόμαστε πιο δημιουργικοί. Σήμερα θα σας δείξουμε ένα πρωτότυπο καρουζέλ από μπισκότα, πρέτσελ, ζαχαρωτά και ό,τι υλικά θέλει η φαντασία μας για να το κάνουμε δώρο στη δασκάλα ή στους δικούς μας ανθρώπους ή για να το απολαύσουμε στον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το καρουζέλ με μπισκότα και ζαχαρωτά:

Καρουζέλ-με μπισκότα-και ζαχαρωτά-συνταγή-

Εκτέλεση

Ξεκινάμε την συνταγή μας φτιάχνοντας το γλάσο συγκόλλησης. Στο μίξερ προσθέτουμε το ασπράδι αυγού, την ζάχαρη άχνη, την βανίλια και τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μία σφιχτή μαρέγκα που να στέκεται.

Παίρνουμε μία πιατέλα για τούρτα και στρώνουμε σχεδιάζοντας έναν κύκλο τα γεμιστά μπισκότα, κολλώντας το ένα δίπλα στο άλλο. Από πάνω τοποθετούμε γλάσο συγκόλλησης και κ0λλάμε πάνω σε κάθε μπισκότα από 3-4 στρογγυλά πρέτσελ, σχηματίζοντας ένα ημικύκλιο ή και έναν κύκλο, ανάλογα πόσα πρέτσελ έχουμε.

Καρουζέλ-με μπισκότα-και ζαχαρωτά-συνταγή-

Στο κέντρο κάθε μπισκότου κολλάμε από ένα γλειφιτζούρι. Στο κέντρο των μπισκότων τοποθετούμε κολλητά το ένα με το άλλο τα μακρόστενα πρέτσελ χρησιμοποιώντας και επιπλέον γλάσο συγκόλλησης για να κολλήσουν μεταξύ τους.

Πανέμορφο Χριστουγεννιάτικο μπισκοτόσπιτο με πουράκια

Πάνω από τα πρέτσελ βάζουμε κολλητά λίγα κριτσίνια για να δώσουμε στο καρουζέλ επιπλέον ύψος. Πάνω από τα κριτσίνια βάζουμε επιπλέον γλάσο συγκόλλησης. Γλάσο συγκόλλησης βάζουμε επίσης πάνω από κάθε γλειφιτζούρι για να μπορέσουμε να κολλήσουμε και το δεύτερο πάτωμα του καρουζέλ.

Καρουζέλ-με μπισκότα-και ζαχαρωτά-συνταγή-

Βάζουμε λοιπόν πάνω από κάθε γλειφιτζούρι και πάνω από τα κριτσίνια επιπλέον γεμιστά μπισκότα. Μόνο που σε αυτή τη περίπτωση, τα έχουμε ανοίξει και έχουμε χρησιμοποιήσει το ένα μέρος τους. Αλείφουμε με γλάσο συγκόλλησης και βάζουμε 3-4 μπισκότα Μιράντα στο κέντρο, σχηματίζοντας ένα “καστράκι”.

Γεμίζουμε το καστράκι με γλάσο και βάζουμε στην κορυφή ένα σοκολατένιο γεμιστό μπισκότο, ένα ζαχαρωτό και ένα κουφετάκι. Δεν ξεχνάμε σε κάθε υλικό να προσθέτουμε γλάσο για να κολλάει. Διακοσμούμε με ζαχαρωτά, κουφετάκια και σοκολατάκια, σε όποιο μέρος του καρουζέλ αγαπάμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καρουζέλ-με μπισκότα-και ζαχαρωτά-συνταγή-

Tips

Μπορούμε να διακοσμήσουμε με ό,τι μας αρέσει. Μπορούμε στο γλάσο να χρησιμοποιήσουμε παστεριωμένο ασπράδι. Το γλάσο βοηθάει και στο να φανεί το καρουζέλ χιονισμένο και στο να κολλήσουν τα υλικά μεταξύ τους. Οπότε μη το τσιγκουνευτείτε.

Δώστε λίγο χρόνο να στεγνώνει το γλάσο ανά διαστήματα για να σταθεροποιείτε λίγο η κατασκευή σας. Μπορεί και να μην χρειαστεί, ανάλογα με το πόσο σταθερή την βλέπετε, πράξτε αναλόγως.

Καρουζέλ-με μπισκότα-και ζαχαρωτά-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Anestaki 

Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr