Συνταγή για γιορτινό καρουζέλ από μπισκότα, πρέτσελ και ζαχαρωτά για δώρο στη δασκάλα ή για να εμπλουτίσετε τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με εύκολη εκτέλεση.
- ασπραδια 1
- ζάχαρη άχνη 1 φλυτζάνι τσαγιού
- βανίλια 1
- λεμονι 1 κουταλιά της σούπας χυμός
Υλικά
- πρέτσελ 150 γραμμάρια στρογγυλά
- γλυφιντζουρια 5-6 μεγάλα
- πρέτσελ 10-12 μακρόστενα
- σοκολατάκια 6-7
- ζαχαρωτά 4-5
- κουφέτα 5-6
- μπισκότα 4-5 σοκολατένια
- μπισκότα 3-4 Μιράντα
- μπισκότα 6-7 γεμιστά
- ζάχαρη άχνη Κατά βούληση
- κριτσίνια 3-4
Για την διακόσμηση
Χιονισμένα κουκουνάρια – Συνταγή
Κάθε Χριστούγεννα ξυπνάει το παιδί που κρύβουμε μέσα μας. Γι’ αυτό και γινόμαστε πιο δημιουργικοί. Σήμερα θα σας δείξουμε ένα πρωτότυπο καρουζέλ από μπισκότα, πρέτσελ, ζαχαρωτά και ό,τι υλικά θέλει η φαντασία μας για να το κάνουμε δώρο στη δασκάλα ή στους δικούς μας ανθρώπους ή για να το απολαύσουμε στον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το καρουζέλ με μπισκότα και ζαχαρωτά:
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή μας φτιάχνοντας το γλάσο συγκόλλησης. Στο μίξερ προσθέτουμε το ασπράδι αυγού, την ζάχαρη άχνη, την βανίλια και τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μία σφιχτή μαρέγκα που να στέκεται.
Παίρνουμε μία πιατέλα για τούρτα και στρώνουμε σχεδιάζοντας έναν κύκλο τα γεμιστά μπισκότα, κολλώντας το ένα δίπλα στο άλλο. Από πάνω τοποθετούμε γλάσο συγκόλλησης και κ0λλάμε πάνω σε κάθε μπισκότα από 3-4 στρογγυλά πρέτσελ, σχηματίζοντας ένα ημικύκλιο ή και έναν κύκλο, ανάλογα πόσα πρέτσελ έχουμε.
Στο κέντρο κάθε μπισκότου κολλάμε από ένα γλειφιτζούρι. Στο κέντρο των μπισκότων τοποθετούμε κολλητά το ένα με το άλλο τα μακρόστενα πρέτσελ χρησιμοποιώντας και επιπλέον γλάσο συγκόλλησης για να κολλήσουν μεταξύ τους.
Πανέμορφο Χριστουγεννιάτικο μπισκοτόσπιτο με πουράκια
Πάνω από τα πρέτσελ βάζουμε κολλητά λίγα κριτσίνια για να δώσουμε στο καρουζέλ επιπλέον ύψος. Πάνω από τα κριτσίνια βάζουμε επιπλέον γλάσο συγκόλλησης. Γλάσο συγκόλλησης βάζουμε επίσης πάνω από κάθε γλειφιτζούρι για να μπορέσουμε να κολλήσουμε και το δεύτερο πάτωμα του καρουζέλ.
Βάζουμε λοιπόν πάνω από κάθε γλειφιτζούρι και πάνω από τα κριτσίνια επιπλέον γεμιστά μπισκότα. Μόνο που σε αυτή τη περίπτωση, τα έχουμε ανοίξει και έχουμε χρησιμοποιήσει το ένα μέρος τους. Αλείφουμε με γλάσο συγκόλλησης και βάζουμε 3-4 μπισκότα Μιράντα στο κέντρο, σχηματίζοντας ένα “καστράκι”.
Γεμίζουμε το καστράκι με γλάσο και βάζουμε στην κορυφή ένα σοκολατένιο γεμιστό μπισκότο, ένα ζαχαρωτό και ένα κουφετάκι. Δεν ξεχνάμε σε κάθε υλικό να προσθέτουμε γλάσο για να κολλάει. Διακοσμούμε με ζαχαρωτά, κουφετάκια και σοκολατάκια, σε όποιο μέρος του καρουζέλ αγαπάμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Tips
Μπορούμε να διακοσμήσουμε με ό,τι μας αρέσει. Μπορούμε στο γλάσο να χρησιμοποιήσουμε παστεριωμένο ασπράδι. Το γλάσο βοηθάει και στο να φανεί το καρουζέλ χιονισμένο και στο να κολλήσουν τα υλικά μεταξύ τους. Οπότε μη το τσιγκουνευτείτε.
Δώστε λίγο χρόνο να στεγνώνει το γλάσο ανά διαστήματα για να σταθεροποιείτε λίγο η κατασκευή σας. Μπορεί και να μην χρειαστεί, ανάλογα με το πόσο σταθερή την βλέπετε, πράξτε αναλόγως.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Anestaki
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Ο Κουράκος πιάνει στα πράσα Αριάδνη και Χρήστο
- Μητέρα κρατούσε την κόρη της κλεισμένη σε συρτάρι για 3 χρόνια
- Βέφα Αλεξιάδου : Το παρασκήνιο του Πρωινού καφέ με την Μενεγάκη – «Αν φύγω και με χάσουν, τότε θα με εκτιμήσουν»
- Maxi Φούστες: Το Must-Have της Χειμερινής Γκαρνταρόμπας σου τη Φετινή χρονιά