Συνταγή για Κατσικάκι γεμιστό στο φούρνο λουκούμι. το απόλυτα γιορτινό φαγητό. Πρόκειται για ένα κλασικό, παραδοσιακό φαγητό της ελληνικής κουζίνας ιδανικό για κάθε γιορτινή περίσταση. Μια συνταγή για κατσικάκι γεμιστό με συκωτάκια ανακατεμένα με ρύζι και μπόλικα φρέσκα μυρωδικά πολύ πλούσιο σε αρώματα ενώ οι πατατούλες καλοψημένες και υπέροχα μελωμένες, μπουκιά και συχώριο. Αυτό το κατσικάκι είναι σκέτο λουκουμάκι και κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα. Ένα επικό σε γεύση φαγητό που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους σας.
- κατσικί 1 πλάτη ολόκληρη δεν την σπάμε
Υλικά
Εκτέλεση για Κατσικάκι γεμιστό με πατάτες στο φούρνο, λουκούμι!
Παίρνουμε την πλάτη η οποία δεν πρέπει να τρυπηθεί και φύγουν τα ζουμιά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα συκωτάκια, σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε και το ρύζι και το ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Αμέσως μετά προσθέτουμε τον άνηθο το αλατοπίπερο και το μπαχάρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 2 ποτήρια με νερό.
Δείτε ακόμη Κατσικακι στο φουρνο με πατατες με μουσταρδα και λεμονι
Μαγειρεύουμε μέχρι να πιει το νερό και είναι έτοιμη η γέμιση. Το ρύζι να είναι μαλακό αλλά όχι καλοψημένο. Ανασηκώνουμε την πέτσα και βάζουμε την γέμιση το ράβομαι να κλείσει και το βάζουμε στο πυρέξ ή ταψί ρίχνοντας το χυμό ενός ζουμερού λεμονιού, λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο νεράκι. Το σκεπάζουμε με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160 βαθμούς.
Αν θέλετε βάλτε και πατάτες στο πλάι αφού πρώτα τις καθαρίσετε τις κόψετε τις βάλετε σε ένα μπολ και τις περιχύσετε με λίγο λάδι, αλατοπίπερο, ρίγανη, λεμόνι ανακατεύουμε και τις τοποθετούμε γύρω γύρω από το κρέας. Θέλει 3 με 4 ώρες ψήσιμο στο σιγανό και γίνετε λουκούμι, λιώνει.
Sophi Rene-“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.