Φανταστικό κέικ!!!
Μπορεί να γίνει μία υπέροχη Βασιλόπιτα!!!
Υλικά για το κέικ:
220 γρ αλεύρι
2 κγλ. μπέκιν
1 κ.γλ. κανέλα
140 γρ ζάχαρη
4 αυγά
3/4 φλιτζανιού βούτυρο μαλακό
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
200 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροτριμμένα
2 φλιτζάνια ξερά φρούτα και γλυκά του κουταλιού ψιλοκομμένα,( ότι έχουμε).
2 σφηνάκια λικέρ αμαρέττο
Για την επικάλυψη:
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος και άσπρη σοκολάτα.
Ξερά φρούτα χουρμάδες, σύκα, δαμάσκηνα, κ.τ.λ.
Εκτέλεση
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Πολτοποιούμε τα φρούτα με το ποτό.
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και το γιαούρτι.
Χαμηλώνουμε το μίξερ και ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς, ανακατεμένους με τα φρούτα όπως και τη σοκολάτα.
Ανακατεύοντας με σπάτουλα προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν.
Ψήνουμε 40-50 λεπτά στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.
Γλασάρουμε με σοκολάτα και διακοσμούμε όπως μας αρέσει.