Κιμαδοπιτάκια με μανιτάρια. Κιμαδοπιτάκια με μανιτάρια με σπιτική ζύμη ιδανικά για το σχολικό κολατσιο και για να τα φτιάξετε με τον κιμά που περίσσεψε. Με γέμιση από μοσχαρίσιο κιμά, μανιτάρια και πιπεριές.
- ηλιέλαιο 1 φλιτζάνι
- ρετσίνα 1 φλιτζάνι
- αλατι 1 κ.γλ.
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1 φλιτζάνι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 φλιτζάνι
Υλικά
- κρεμμυδι 1
- κιμάς μοσχαρίσιος 350γρ.
- πιπεριά 1-2 πρασίνες
- πιπεριά 1-2 κόκκινες
- ντοματα 1
- μανιταρια 1/2 κονσέρβα
- μαιντανος Κατά βούληση
- ρίγανη Κατά βούληση
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 2
Για το άλειμμα
- σουσαμι Λίγο
Για το πασπάλισμα
Τα Χριστούγεννα κοντοζυγώνουν και έχουμε βαλθεί να βρούμε για εσάς λαχταριστές χριστουγεννιάτικες συνταγές. Μερικές από αυτές είναι παραδοσιακές όπως κουραμπιέδες, μελομακάρονα και δίπλες. Άλλες είναι για μπουφέ που μπορούμε να απολαύσουμε όχι μόνο τα Χριστούγεννα αλλά και όλο τον υπόλοιπο χρόνο.
Όπως αυτά τα πεντανόστιμα κιμαδοπιτάκια με μανιτάρια. Τα κιμαδοπιτάκια αυτά θα αναδείξουμε τον χριστουγεννιάτικο μπουφέ μας. Θα τα φτιάξουμε με σπιτική ζύμη και θα τα γεμίσουμε με κιμά, χρωματιστές πιπεριές, μανιτάρια και μερικά μπαχαρικά. Είναι πεντανόστιμα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κιμαδοπιτάκια με μανιτάρια:
Εκτέλεση για την ζύμη
Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο και την ρετσίνα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ζυμώνουμε την ζύμη μας καλά και αφού είναι έτοιμη την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Εκτέλεση για την γέμιση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Αφού γυαλίσει προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι ο κιμάς να ασπρίσει. Λίγο προτού γίνει ο κιμάς προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες, την ντομάτα ψιλοκομμένη και την κονσέρβα μανιταριών. Βράζουμε μέχρι η γέμιση να είναι εντελώς στεγνή.
Εκτέλεση για τα κιμαδοπιτάκια
Αφού η ζύμη είναι έτοιμη χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκια σε φυλλαράκι και γεμίζουμε το κάθε φυλλαράκι με 1 κουταλιά της σούπας από την γέμιση.
Δείτε ακόμα Περίσσεψε κιμάς ; Φτιάξτε Κιμαδοπιτάκια με την πιο αφράτη ζύμη
Κλείνουμε το φυλλαράκι και αλείφουμε τα πιτάκια μας με τους χτυπημένους κρόκους. Τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40 λεπτά.
Tips για τα κιμαδοπιτάκια με μανιτάρια
1 φλιτζάνι αντιστοιχεί σε ένα φλιτζάνι του νες καφέ.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Anastasia Anastasia Anastasia
Και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr