Ένας υπέροχος κορμός με παντεσπάνι σοκολάτας και γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι για γέμιση. Αυτός ο κορμός σοκολάτας είναι απλά απολαυστικός και σίγουρα οι λιγοστοί καλεσμένοι σας στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν θα το λατρέψουν!
- τυρί κρέμα 300 γρ
- κρεμα γαλακτος 500 ml
- ζάχαρη άχνη 40 γρ
- πορτοκαλι 5 ρολάκια γλυκό του κουταλιού
- αμυγδαλα 60 γρ φιλέ καβουρδισμενο
Για την κρέμα
- κακαο Κατά βούληση άγλυκο
Για το πασπάλισμα
Δείτε ακόμα Γιορτινός κορμός σοκολάτας της Γκόλφως (βίντεο)
Η γέμιση του κορμού είναι απλά απολαυστικός. Περιέχει τυρί κρέμα, γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, κρέμα γάλακτος και καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ. Είναι πραγματικά μία εξαιρετική γέμιση που λιώνει στο στόμα και έρχεται να ολοκληρώσει αυτόν τον υπέροχο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Στην αρχή χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Στην συνέχεια χτυπάμε σε μαρέγκα με μία πρέζα αλάτι τα ασπράδια σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε βροχηδόν την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μία σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους έναν – έναν.
Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε με μία μαρίζ το κοσκινισμένο κακάο. Απλώνουμε το παντεσπάνι μας σε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις, για 20 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο το παντεσπάνι και το αφήνουμε για πέντε λεπτά να σταθεί, το αναποδογυρίζουμε σε μία καθαρή πετσέτα και αφαιρούμε σιγά σιγά και προσεκτικά την λαδόκολλα. Σκεπάζουμε το παντεσπάνι με μία καθαρή πετσέτα.
Εκτέλεση για την γέμιση
Σε έναν καθαρό κάδο του μίξερ βάζουμε την ζάχαρη άχνη, το τυρί κρέμα και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας. Προσθέτουμε λίγη λίγη την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να έχουμε μία πηχτή κρέμα τυριού.
Απλώνουμε στο παντεσπάνι μας τα 2/3 της κρέμας. Πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο αμύγδαλο και το ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού. Τυλίγουμε τον κορμό και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζουμε με κακάο και στολίζουμε.
Tips
Δεν παραψήνουμε το παντεσπάνι γιατί θα ξεραθεί και δεν θα είναι ελαστικό έτσι ώστε να μπορέσει να τυλιχτεί χωρίς να σπάσει. Αντί για γλυκό του κουταλιού πορτοκαλί μπορούμε να βάλουμε γλυκό του κουταλιού νεράντζι.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Tzela Antonopoulou
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια