Κοτόπιτα σε φόρμα κέικ. Γιορτινή κοτόπιτα σε φόρμα κέικ με φύλλο κρούστας γεμιστή με κόκκινες πιπεριές, καλαμπόκι, καρότο και μπέικον. και μια υπέροχη σάλτσα τυριού στο γαρνίρισμα.
- κοτόπουλο 1 κιλό ψιλοκομμένο
- πιπεριά 1-2 κόκκινες
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- πάπρικα Κατά βούληση
- σκορδο Κατά βούληση σε σκόνη
- καρότο 1
- καλαμποκι 1 κονσέρβα
- κρασι 1 σφηνάκι λευκό
- κρεμα γαλακτος 1 συσκευασία μικρή (200 γραμμάρια)
- μιξ τυριών 209 γραμμάρια
- μπεικον Λίγο ψιλοκομμένο
Υλικά
- φυλλο κρουστας 8
- καλαμποκέλαιο Λίγο
- ηλιέλαιο Λίγο
Για το φύλλο
- Γάλα φρέσκο 100 γραμμάρια
- τσένταρ 100 γραμμάρια
Για τη σάλτσα τυριού
- μιξ τυριών Λίγο επιπλέον
Για την φόρμα
Η αγαπημένη μας Γκόλφω αποφάσισε σήμερα να μας δείξει μία Κοτόπιτα σε φόρμα κέικ με γέμιση , πιπεριάς, καλαμποκιού, καρότου, κρέμα γάλακτος και μιξ τυριού. Θα χρησιμοποιήσουμε φύλλο κρούστας και θα γαρνίρουμε την πίτα μας με μία ακόμη πιο λαχταριστή σάλτσα τυριού με τυρί τσένταρ.
Είναι μία γιορτινή πίτα σκέτη κόλαση που θα μας κάνει να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα με τον πιο νόστιμο και εύκολο τρόπο. Σίγουρα θα αναδείξει τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ μας και οι καλεσμένοι μας θα ενθουσιαστούν.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για Κοτόπιτα σε φόρμα κέικ:
Εκτέλεση για την γέμιση της Κοτόπιτας σε φόρμα κέικ
Αρχικά κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μπολ από το προηγούμενο βράδυ. Το μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, σκόνη σκόρδου και ψιλοκόβουμε τις κόκκινες πιπεριές σε μικρούς κύβους. Βάζουμε και τις πιπεριές στο ίδιο μπολ με το κοτόπουλο και το αφήνουμε έτσι, στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Την επόμενη μέρα παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει χωρίς ελαιόλαδο. Αφού κάψει σοτάρουμε το μείγμα με το κοτόπουλο μέχρι να ασπρίσει το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, το καρότο και το μπέικον και τα σοτάρουμε όλα μαζί.
Σβήνουμε το φαγητό μας με κρασί και το αφήνουμε για λίγο μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Δεν αφήνουμε να τραβήξει τελείως την κρέμα και σβήνουμε το μάτι μας. Προσθέτουμε το μιξ τυριών και ανακατεύουμε.
Εκτέλεση για την Κοτόπιτα σε φόρμα κέικ
Παίρνουμε μία φόρμα για κέικ και την λαδώνουμε καλά με το καλαμποκέλαιο. Στρώνουμε το πρώτο φύλλο και το λαδώνουμε, στρώνουμε το δεύτερο φύλλο και το λαδώνουμε και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι το τέταρτο φύλλο.
Προσθέτουμε το επιπλέον μιξ τυριών και το μείγμα με το κοτόπουλο το οποίο το έχουμε αφήσει να γίνει χλιαρό σε θερμοκρασία. Στρώνουμε την γέμιση ομοιόμορφα. Από πάνω στρώνουμε άλλα τέσσερα φύλλα τα οποία και αυτά τα λαδώνουμε ενδιάμεσα μέχρι και το τέταρτο φύλλο.
Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο ηλιέλαιο και λίγο νερό για να αλείψουμε το τέταρτο φύλλο. Το ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς Κελσίου, εστία πάνω κάτω για 30-35 λεπτά ανάλογα και από τον φούρνο που διαθέτουμε, στην δεύτερη σχάρα.
Δείτε ακόμα Μενού Πρωτοχρονιάς 2022 : Ιδέες και συνταγές για το Ρεβεγιόν
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε. Γαρνίρουμε την σάλτσα τυριού την οποία την φτιάχνουμε λιώνοντας το τσένταρ σε ένα κατσαρολάκι αραιωμένο με λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος, μέχρι να δέσει το μείγμα.
Tips για την Κοτόπιτα σε φόρμα κέικ
Αντί για φρέσκο γάλα στην σάλτσα τυριού μπορούμε να βάλουμε 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος. Μπορούμε να την κάνουμε και σε μακρόστενη φόρμα. Μπορούμε να μαρινάρουμε το κοτόπουλο με ό,τι μπαχαρικό μας αρέσει. Αντί με κοτόπουλο μπορούμε να την κάνουμε με κιμά. Αντί για μιξ τυριών στην φόρμα μπορούμε να βάλουμε μπεσαμέλ.
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος