Close
Κότσι χοιρινό στο φούρνο με τραγανή κρούστα

Κότσι χοιρινό με τραγανή κρούστα στο φούρνο  για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων. Πιπεράτο κότσι με πάπρικα, κύμινο και μουστάρδα

Κότσι χοιρινό με τραγανή κρούστα στο φούρνο  για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων και όχι μόνο. Είναι ένα πολύ οικονομικό πιάτο που μπορούν να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι. Το χοιρινό κότσι είναι από τα αγαπημένα μας κομμάτια κρέατος.

Πόσο μάλλον όταν το γαρνίρουμε με αυτή την υπέροχη μαρινάδα με σκόνη μουστάρδας. Κάνει μία τραγανή ξεχωριστή κρούστα στο χοιρινό κότσι που πραγματικά απογειώνει την γεύση, την υφή αλλά και την εμφάνιση του κρέατος. Αν θέλετε φέτος τα Χριστούγεννα να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό αυτό το χοιρινό κότσι είναι ό,τι πρέπει.

Δείτε ακόμα Χοιρινό κότσι μαριναρισμένο, με πατατούλες στη γάστρα

Στην παρακάτω συνταγή θα δούμε αυτό το χοιρινό κότσι με πατάτες φούρνου κυδωνάτες. Εσείς όμως μπορείτε να το συνοδεύσετε με ριζότο, πιλάφι ή πουρέ πατάτας! Το συγκεκριμένο χοιρινό κότσι ταιριάζει με όλα τα συνοδευτικά. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση

Αφού έχουμε προμηθευτεί ένα καλό χοιρινό κότσι από το κρεοπωλείο ετοιμάζουμε την μαρινάδα του. Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε την σκόνη μουστάρδας, τη πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, το αλάτι, το κύμινο και το σπορέλαιο. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα για να ομογενοποιηθεί.

Στην συνέχεια, αλείφουμε το χοιρινό μας κότσι με το μείγμα μουστάρδας. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Αφού το κότσι μας είναι έτοιμο, το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1.5 ώρα σπασμένα. Στην συνέχεια βάζουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τις πατάτες τις έχουμε μαρινάρει με το ίδιο μείγμα που χρησιμοποιήσαμε για το κότσι. Τις ψήνουμε μαζί με το κρέας για άλλη μία ώρα.

Tips

Οι πατάτες θα πάρουν αλάτι από το κρέας.

Κότσι χοιρινό στο φούρνο με τραγανή κρούστα συνταγή Κότσι χοιρινό με τραγανή κρούστα στο φούρνο  Κότσι χοιρινό στο φούρνο με τραγανή κρούστα συνταγή Κότσι χοιρινό στο φούρνο με τραγανή κρούστα συνταγή

Την συνταγή την βρήκαμε από τον φίλο μας Κωνσταντινος Ζαχαρούδης

στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρέματα “Deli”cious!

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr