Τα Χριστούγεννα τα αγαπάμε επειδή τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες έχουν την τιμητική τους. Και ποιος μπορεί να πει όχι σε ένα μελομακάρονο ή έναν κουραμπιέ; Στην συγκεκριμένη συνταγή θα φτιάξουμε αφράτους κουραμπιέδες χωρίς μπέικιν πάουντερ!
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 800 γρ
- ζάχαρη άχνη 200 γρ
- βουτυρο 500 γρ τύπου Κερκύρας (σε θερμοκρασία δωματίου)
- βανίλια 2
- φιλέ αμυγδάλου 100 γρ
Υλικά
- ζάχαρη άχνη 300 γρ
- κορν φλαουρ 1 κτσ
Για το πασπάλισμα
Αυτοί οι κουραμπιέδες λιώνουν κυριολεκτικά στο στόμα. Ας στρωθούμε στη δουλειά για να φτιάξουμε υπέροχους κουραμπιέδες και να καλώς ορίσουμε τον Δεκέμβριο και τα Χριστούγεννα. Δείτε την υπέροχη συνταγή του Παναγιώτη Παπαδάκη παρακάτω:
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή και σε ένα ταψάκι βάζουμε να καβουρδίσουμε τα αμύγδαλα φιλέ στον φούρνο στους 170 C για 7 λεπτά. Συνεχίζουμε και αφού έχουμε αφήσει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 3-4 ώρες το βάζουμε και το χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ μαζί με την ζάχαρη άχνη για περίπου 10 λεπτά.
Δείτε ακόμα Πανεύκολοι Κουραμπιέδες με αμύγδαλα από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη
Βγάζουμε τα αμύγδαλα από τον φούρνο και τα βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη διότι θα πρέπει να ναι κρύα όταν τα ρίξουμε μέσα στο μείγμα. Μόλις περάσουν 10 λεπτά και αφού έχουμε αφήσει τα αμύγδαλα στην κατάψυξη για να κρυώσουν τα βγάζουμε και μαζί με τις βανιλίνες τα ρίχνουμε μέσα στο μίξερ.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμη 1 λεπτό. Μετά από ένα λεπτό παίρνουμε το μείγμα και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι Γ.Ο.Χ περνώντας το από σίτα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ όχι με τα χέρια μας.
Μόλις το ρίξουμε όλο το αλεύρι μετράμε 20 γρ για να ναι ο κάθε κουραμπιές και αφού το κάνουμε μπαλάκι πολύ απαλά με τις παλάμες μας(φοράμε γάντια γιατί τα χέρια μας είναι ζεστά)πατάμε λίγο στην μέση τον κάθε κουραμπιέ και τον βάζουμε στο ταψί.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλους τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 12-13 λεπτά στους 170 C. Αφού τους ψήσουμε όλους τους αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τους πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη μαζί με μια κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ.
Τους πασπαλίζουμε όλους και οι κουραμπιέδες είναι έτοιμη τόσο νόστιμοι και αφράτοι που κυριολεκτικά λιώνουν στο στόμα!! Φέτος τα Χριστούγεννα οι κουραμπιέδες σας θα ναι οι καλύτεροι από όλους!! Καλή σας επιτυχία!