Close
Κουραμπιέδες-λαδιού-του-Δημήτρη Μιχαηλίδη-συνταγή-

Συνταγή για νηστίσιμους κουραμπιέδες με λάδι που λιώνουν στο στόμα για τους vegans ή για την περίοδο της νηστείας των Χριστουγέννων από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη με 6 υλικά.

Μπορεί να μην έχουν βούτυρο αλλά είναι περισσότερο αφράτοι από ότι αν είχαν. Νόστιμοι, εύκολοι και οικονομικοί κουραμπιέδες από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη που θα κλέψουν τις εντυπώσεις. Μπορούμε να τους απολαύσουμε από τώρα κι ας διανύουμε περίοδο νηστείας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους κουραμπιέδες λαδιού του Δημήτρη Μιχαηλίδη:

Κουραμπιέδες-λαδιού-του-Δημήτρη Μιχαηλίδη-συνταγή-

English

300 g sunflower oil
80 g powdered sugar
1 vanillin
525 g all-purpose flour
1 tsp baking powder
100 g coarsely ground roasted almonds

Put the sunflower oil, powdered sugar, vanillin in a bowl and mix. Add the flour, baking powder, coarsely ground almonds and mix with a spatula. Form balls of 20 g and bake in a preheated oven in air at 180 for 15′. Let them cool completely and dip them in plenty of powdered sugar.

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το ηλιέλαιο, την άχνη, τη βανιλίνη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα χοντροσπασμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.

Αφράτοι κουραμπιέδες με ολόκληρο αμύγδαλο

Πλάθουμε μπαλάκια των 20 γραμμαρίων και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τους βουτάμε σε μπόλικη άχνη.

Κουραμπιέδες-λαδιού-του-Δημήτρη Μιχαηλίδη-συνταγή-

Δείτε την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr