Κουραμπιέδες με ούζο της Βασούλας! Που έχει τον τρόπο να μας κάνει να χαμογελάμε όχι μόνο από την θετική ενέργεια που εκπέμπει από τα βίντεο της αλλά και από τις λιχουδιές που φτιάχνει για εμάς.
- αλευρι 1kg Μαλακό
- βουτυρο 400γρ Αγελάδος
- σπορέλαιο 200ml
- ζάχαρη άχνη 200γρ
- αμυγδαλα 200γρ καβουρδισμένα
- ουζο 50ml
- βανίλια 2
- αυγα 1
- μπέικιν πάουντερ 1 Φακελάκι
Υλικά
- ζάχαρη άχνη 400γρ
Για το πασπάλισμα
Η σημερινή της συνταγή είναι πρωτότυποι και αφράτοι κουραμπιέδες με ούζο για εσάς και την οικογένειά σας. Οι περισσότεροι στους κουραμπιέδες βάζουν κονιάκ όμως το ούζο, προσφέρει άλλο άρωμα και άλλη υπέροχη γεύση στον κουραμπιέ.
Δείτε ακόμα Πανεύκολοι Κουραμπιέδες με αμύγδαλα από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη
Από τις πιο νόστιμες παραλλαγές για κουραμπιέδες που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσετε! Είναι πανεύκολοι στην παρασκευή τους και σίγουρα θα τους απολαύσετε κι εσείς και η οικογένειά σας. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση
Στην αρχή χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη άχνη και το βούτυρο για ένα τέταρτο στη δυνατή ταχύτητα. Προτού το χτυπήσουμε αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου για τρεις ώρες. Αφού το μείγμα μας έχει γίνει σαν σαντιγί ρίχνουμε το αυγό, τις βανίλιες και το σπορέλαιο.
Χτυπάμε το μείγμα μας για 5 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ούζο και το αλεύρι σιγά σιγά. Θέλουμε η ζύμη μας να είναι εύπλαστη. Προσθέτουμε και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε το μείγμα μας ενώ προσθέτουμε σταδιακά κουταλιά κουταλιά το αλεύρι μας.
Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη ρίχνουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο. Το καβουρδίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ή στον φούρνο . Ανακατεύουμε λοιπόν καλά την ζύμη με το αμύγδαλο και πλάθουμε τους κουραμπιέδες.
Προτού πλάσουμε τους κουραμπιέδες προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στον αέρα, στους 180 βαθμούς Κελσίου. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας σε μπαλάκια και τους βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αφού τους πλάσουμε, χαμηλώνουμε τον φούρνο μας στους 175 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα και ψήνουμε τους κουραμπιέδες στη μεσαία σχάρα.
Ψήνουμε τους κουραμπιέδες περίπου 27 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο μας μέχρι να ροδίσουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κουραμπιέδες μας ψήνονται αυστηρά μέχρι μισή ώρα. Αφού βγουν από τον φούρνο, τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά για μία ώρα και στην συνέχεια πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Tips
Τα υλικά της συνταγής αντιστοιχούν σε 70 κουραμπιέδες των 30 γρ.
Δείτε παρακάτω αναλυτικά την συνταγή:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Δείτε ΕΔΩ όλες τις εκπληκτικές συνταγές για κουραμπιέδες
Ειδήσεις σήμερα
- Τί ώρα κλείνουν τα Σούπερ Μάρκετ σήμερα Κυριακή 22/12
- Aνακαλείται μαρμελάδα – Εντοπίστηκαν κομμάτια πλαστικού
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 23/12/2024 ως 29/12/2024 για όλα τα ζώδια
- Μυρωδιά μούχλας στα πλυμένα ρούχα : Το κρυφό κουμπί στο πλυντήριο που θα τα κάνει μαλακά και μοσχομυριστά
- Μενού Χριστουγέννων 2024: Δείτε τις καλύτερες συνταγές για το Γιορτινό τραπέζι