Γιορτινό Κρασάτο μοσχάρι κατσαρόλας με μέλι και πορτοκάλι από την Γωγώ Σαμίου που λιώνει στο στόμα. Σκέτο λουκούμι και η τέλεια ιδέα για τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ!
- Μοσχάρι 1,5 κιλό σπάλα
- ελαιολαδο 1 ποτήρι του νερού
- κρασι 1 ποτήρι του νερού λευκό
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι Από 1 πορτοκάλι
- μελι 2-3 κουταλιές της σούπας
- νερό 3 ποτήρια του νερού
- σκορδο 1 σκελίδα
- δάφνη 3 φύλλα
- μπαχάρι 5 κόκκους
- κορν φλαουρ 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ρίγανη Κατά βούληση
Υλικά
Θέλετε να φτιάξετε ένα υπέροχο πιάτο που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους στον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ που βρίσκεται μία ανάσα μακριά; Τότε σίγουρα μπορείτε να επιλέξετε αυτό το πεντανόστιμο κρασάτο μοσχάρι κατσαρόλας με μέλι και πορτοκάλι
Ένα σιγοβρασμένο και μελωμένο μοσχαράκι που μπορείτε να συνοδεύσετε με ρύζι, πουρέ πατάτας, πατάτες φούρνου αλλά και πατάτες τηγανιτές και κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα. Η Γωγώ Σαμίου ξέρει πως να μας ανοίγει την όρεξη με τις πιο πετυχημένες, εύκολες και μαμαδίστικες συνταγές.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Κρασάτο μοσχάρι κατσαρόλας με μέλι και πορτοκάλι
Εκτέλεση για το Κρασάτο μοσχάρι κατσαρόλας με μέλι και πορτοκάλι
Αρχικά είτε περνάμε στο δίχτυ το μοσχαρίσιο κρέας ή το δένουμε με σπάγκο. Το μαρινάρουμε με το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη από όλες τις μεριές. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Προσθέτουμε το κρέας και το θωρακίζουμε από όλες τις μεριές καλά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να κάνει μία ομοιόμορφη κρούστα. Σβήνομε με το λευκό κρασί και περιμένουμε λίγα λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Δείτε ακόμα Το φαγητό του Σαββάτου: Μοσχάρι γκουλάς στη χύτρα
Μόλις το αλκοόλ εξατμιστεί προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τα μπαχάρια, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και νερό και βράζουμε στην χύτρα για 50 λεπτά. Αφού το κρέας είναι έτοιμο, το βγάζουμε από την χύτρα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Το κόβουμε σε λεπτές φέτες με το μαχαίρι και το αραδιάζουμε σε μία πιατέλα. Αποσύρουμε από την κατσαρόλα το σκόρδο, τα μπαχάρια και τα φύλλα δάφνης και ανακατεύουμε την καυτή σάλτσα με το μέλι.
Δείτε ακόμα Συνταγή για μερακλήδες : Μοσχάρι με φασόλια και πιπεριές
Παίρνουμε λίγο από τον ζωμό της κατσαρόλας και διαλύουμε μέσα στον ζωμό το κορν φλάουρ. Δένουμε την σάλτσα με το μείγμα του κορν φλάουρ και περιχύνουμε το κρέας με την σάλτσα.
Tips για το Κρασάτο μοσχάρι κατσαρόλας με μέλι και πορτοκάλι
Αν έχετε κατσαρόλα απλά σιγοβράζεται το φαγητό και προσέχετε να μην τελειώσει η σάλτσα του, αν χρειαστεί συμπληρώνεται με νεράκι!! Μπορεί να χρειαστείτε και δυο κουταλιές μέλι μόνο, ανάλογα τα γούστα σας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr