Κρουασάν γεμιστά με λουκούμι – Χριστουγεννιάτικη συνταγή ! Αυτά τα ξεχωριστά κρουσανάκια σίγουρα θα απογειώσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας και όχι μόνο. Μπορείτε να τα φτιάξετε ακόμη και κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και να τα απολαμβάνετε, διαρκώς και πριν το ρεβεγιόν!
- αλευρι 300 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1
- ζαχαρη 2 κουταλιές
- ξύδι 2 κουταλιές
- νερό μισό ποτήρι
- βουτυρο 100 γραμμάρια
Υλικά
- λουκούμια Κατά βούληση
Για την γέμιση
- ζάχαρη άχνη Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Δείτε ακόμα Κρουασάν μήλου : H νόστιμη συνταγή για σχολείο από το Live Kitchen
Είναι υπέροχα και αυτή η ξεχωριστή γέμιση από λουκούμι, κάνει αυτά τα ξεχωριστά κρουασανάκια τόσο πρωτότυπα και πεντανόστιμα. Μην φοβηθείτε να τα δοκιμάσετε. Είναι το πιο νόστιμο κρουσανάκι και είναι γεμάτο χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση για την ζύμη
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την ζάχαρη, το ξύδι, το νερό και το βούτυρο λιωμένο. Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να κάνουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε μικρά μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο. Κόβουμε το φύλλο σε μερικά σημεία για να δώσουμε το σχήμα του κρουασάν.
Παίρνουμε το κάθε φύλλο ξεχωριστά και βάζουμε μέσα τα λουκούμια μας. Κλείνουμε τα κρουασάν βάζοντας την μία άκρη πάνω στην άλλη για να δώσουμε το σχήμα του κρουασάν. Ψήνουμε τα κρουασάν μας στους 180 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Mihaela Stefanoydis
στην αγαπημένη μας ομάδα Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr