Αφράτα και πρωτότυπα κρουασάν με γεύση κουραμπιέ γεμισμένα με λουκούμια και πασπαλισμένα με μπόλικη άχνη ζάχαρη. Αυτά τα κρουασάν δεν έχουν γλουτένη και στην γεύση θυμίζουν πολύ τους κουραμπιέδες.
- βουτυρο 125 γραμμάρια χωρίς λακτόζη
- γλίνα 125 γραμμάρια
- αυγα 2-5
- ζαχαρη 5 κουταλιές της σούπας
- βανίλια 1
- ζαχαρη 2 πακέτα με βανίλια
- γάλα αμυγδάλου 150 ml
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 600-700 γραμμάρια χωρίς γλουτένη
- μπέικιν πάουντερ 10 γραμμάρια χωρίς γλουτένη
- σοδα 1/2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική χωρίς γλουτένη
- λεμονι 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό
- λεμονι Ξύσμα από μισό
Υλικά
- λουκούμια Μισό κιλό περίπου
Για την γέμιση
- ζάχαρη άχνη Μπόλικη
Για το πασπάλισμα
Αν θέλετε να μπείτε σε γιορτινό mood αυτά τα γιορτινά κρουασάν χωρίς γλουτένη γεμισμένα με λουκούμια και πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη θα σας βοηθήσουν. Είναι αφράτα, πεντανόστιμα και πανεύκολα μα το πιο θετικό από όλα είναι ότι δεν έχουν ίχνος γλουτένης.
Αυτό σημαίνει πως είναι ιδανικά για ανθρώπους με δυσανεξία στην γλουτένη και μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο, όμως δεν υστερούν σε τίποτα από τα κλασικά κρουασάν. Τί πρέπει να κάνουμε για να φτιάξουμε αυτά τα…γιορτινά χιονισμένα κρουασάν;
Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση για τα κρουασάν με γεύση κουραμπιέ:
Εκτέλεση για την ζύμη για τα κρουασάν
Σε μία λεκάνη βάζουμε το βούτυρο, το λίπος χοιρινού και μία πρέζα αλάτι. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Στην συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα, τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Έπειτα βάζουμε την ζάχαρη, την βανίλια, την ζάχαρη με άρωμα βανίλιας, το ξύσμα λεμονιού, το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε συνεχώς. Βάζουμε την μαγειρική σόδα που έχουμε “σβήσει” με τον χυμό λεμονιού λεμονιού. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 κομμάτια και κάνουμε το κάθε κομμάτι μπάλα. Σκεπάζουμε τις μπάλες μας με μεμβράνη και τις αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
Δείτε ακόμα Μπισκοτάκια κουραμπιεδάκια
Παίρνουμε μία μία μπάλα και πάνω σε μία λαδόκολλα ρίχνουμε λίγο αλεύρι και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο 0,4-0,5 εκατοστά. Κόβουμε το κάθε λουκούμι σε 3 κομμάτια. Κόβουμε σε τρίγωνα τα φύλλα μας και βάζουμε από ένα κομμάτι λουκούμι. Στρίβουμε σε κρουασάν.
Μεταφέρουμε τα κρουασάν σε ένα ταψί με λαδόκολλα και προσέχουμε, το ένα κρουασάν από το άλλο να έχει απόσταση γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε έπειτα να κρυώσουν εκτός φούρνου και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Tips για τα κρουασάν με γεύση κουραμπιέ
Στην συνταγή της φωτογραφίας χρησιμοποιήθηκαν 5 μέτρια αυγά. Αντί για ζάχαρη μπορούμε να βάλουμε στέβια ή κάποιο άλλο γλυκαντικό. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο φυτικό γάλα μας αρέσει.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Αντί για ζάχαρη με άρωμα βανίλια μπορούμε να βάλουμε ζάχαρη με άρωμα λεμόνι. Αντί για φυτικό γάλα μπορούμε να βάλουμε φυτικό γιαούρτι. Αντί για χυμό λεμονιού μπορούμε να βάλουμε ξύδι. Μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω ή λίγο λιγότερο αλεύρι, οπότε με προσοχή.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Lilqna Petrova
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
- απογευματινό
- κουραμπιεδες
- κρουασαν
- πρωινο
- Χριστούγεννα
- χριστουγεννιατικα γλυκα
- χριστουγεννιατικες συνταγες
- χριστουγεννιατικο τραπεζι
- χριστουγεννιατικος μπουφες
- χωρις γλουτένη
* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.