Συστατικά
450 γρ αλεύρι
75 γρ ζάχαρη
Λίγο αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
250 ml χλιαρό γάλα
2 κρόκους
30 γρ βούτυρο
Πραλίνα φουντουκιού
Δείτε ακόμα: Πρωτότυπες λαχταριστές δίπλες λουλούδια
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι, την μαγιά, το γάλα και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε τους κρόκους, την ζάχαρη, το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και ζυμώνουμε.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη αλείφουμε το μπολ με σπορέλαιο, τοποθετούμε την ζύμη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Δουλεύουμε ελαφρώς την ζύμη και την χωρίζουμε σε 4 κομμάτια.
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι στην αρχή με τα χέρια και μετά με τον πλάστη, προσπαθώντας να του δώσουμε τριγωνικό σχήμα.
Δείτε ακόμα: Κουραμπιέδες για Διαβητικούς και Δίαιτα
Αλείφουμε με πραλίνα και τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο.
Σε ένα αντικολλητικό χαρτί σχεδιάζουμε το δέντρο μας (στην δική μας περίπτωση το τρίγωνο έχει 27 cm ύψος και 25 cm πλάτος), το βάζουμε πάνω στα φύλλα και κόβουμε.
Κόβουμε λωρίδες των 2 cm, αφήνοντας ένα κενό στην μέση – κορμό. Γυρνάμε τις μεγάλες λωρίδες 2 φορές και τις μικρές 1.
Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30-40 λεπτά.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Όταν το βγάλουμε το αλείφουμε με ζαχαρόνερο.
Facebook: https://www.facebook.com/foodaholics.gr/?ref=bookmarks
Site: https://foodaholics.gr/
Youtube κανάλι: https://www.youtube.com/user/RedMoonGR
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα