Μάφιν με κιμά για το γιορτινό τραπέζι. Αυτά τα μάφιν με κιμά για το γιορτινό τραπέζι θα τα φτιάξουμε με βάση από μοσχαρίσιο κιμά και θα τα γεμίσουμε με κασέρι, σάλτσα ντομάτας, μαϊντανό, πάπρικα και ντοματίνια. Θα τα φτιάξουμε σε θήκη για μάφιν.
- κιμάς μοσχαρίσιος 1 κιλό
- κρεμμυδι 1 τριμμένο
- μαιντανος Λίγο
- σκορδο Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- πάπρικα Κατά βούληση γλυκιά
- ρίγανη Λίγη
- αλατι Κατά βούληση
- ελαιολαδο Λίγο
- κρασι 1 σφηνάκι
- αυγα 1
- ψωμί 4 μουλιασμένες φέτες
- δυοσμος Λίγος αποξηραμένος
Υλικά
- σάλτσα ντομάτας Κατά βούληση
- φέτα Κατά βούληση
- κασέρι Λίγο
- μαιντανος Λίγος
- ντοματίνια 15-20
- πάπρικα Λίγη
Για τα μπιφτεκοπιτάκια
Σήμερα θα φτιάξουμε μία υπέροχη γιορτινή συνταγή μάφιν με κιμά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Ένα πεντανόστιμο ορεκτικό με βάση από κιμά, σπιτική σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ, φέτα, κασέρι, μαϊντανό και ντοματίνια.
Αυτά τα μάφιν με κιμά για το γιορτινό τραπέζι θα τα φτιάξουμε σε φόρμα για μάφιν και είναι πεντανόστιμα ορεκτικά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, για το χριστουγεννιάτικο μπουφέ αλλά και για όποιο άλλο γιορτινό τραπέζι του σπιτιού μας έχουμε διοργανώσει μέσα στον χρόνο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μάφιν με κιμά για το γιορτινό τραπέζι:
Εκτέλεση για τον κιμά
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά τον οποίο τον έχει περάσει ο χασάπης δύο φορές, το τριμμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, τον δυόσμο, το σκόρδο, την πάπρικα, το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τα αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
Στην συνέχεια παίρνουμε το ψωμί και το μουλιάζουμε, όχι πάρα πολύ για να μην λασπώσει και με τα χέρια μας το στραγγίζουμε καλά. Στην συνέχεια παίρνουμε έναν τρίφτη και τρίβουμε το μουλιασμένο ψωμί στο μείγμα με τον κιμά για να βγουν αφράτα τα μάφιν με κιμά.
Προσθέτουμε το κρασί, το αυγό, το αλάτι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Ζυμώνουμε τον κιμά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στην συνέχεια σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε έστω για 1 ώρα στο ψυγείο σκεπασμένο.
Εκτέλεση για τα μάφιν με κιμά για το γιορτινό τραπέζι
Παίρνουμε φόρμα για μάφινς και βάζουμε σε κάθε φόρμα από ένα χαρτάκι για μάφινς. Σε κάθε χαρτάκι βάζουμε ένα κομμάτι κιμά το οποίο το έχουμε πλάσει και του έχουμε κάνει μία τρύπα στην μέση σαν ντόνατ. Αφού μεταφέρουμε το κομμάτι του κιμά στην φόρμα για μάφιν γεμίζουμε την τρύπα του με την σάλτσα ντομάτας ή την κέτσαπ.
Από πάνω βάζουμε το κασέρι τριμμένο, την φέτα θρυμματισμένη και λίγη πάπρικα. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σε κάθε μπιφτεκοπιτάκι βάζουμε από ένα ντοματίνι. Ψήνουμε στο κάτω μέρος της κουζίνας, περίπου για μισή ώρα, μέχρι να πάρει χρώμα, στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Δείτε ακόμα Μπιφτέκια αλά κρεμ στο φούρνο
Tips για μάφιν με κιμά για το γιορτινό τραπέζι
Αντί για μουλιασμένο ψωμί μπορούμε να βάλουμε 250 γρ. φρυγανιά τριμμένη. Αντί για δυόσμο μπορούμε να βάλουμε βασιλικό ή μέντα. Αντί για αποξηραμένο δυόσμο μπορούμε να βάλουμε φρέσκο δυόσμο. Αυτό ισχύει και για τον βασιλικό ή την μέντα. Αντί για σπιτική σάλτσα ντομάτας μπορούμε να βάλουμε σπιτική κέτσαπ.
Αντί για κασέρι μπορούμε να βάλουμε μοτσαρέλα. Μπορούμε να βάλουμε και τριμμένο φρέσκο σκόρδο. Το αυγό είναι προαιρετικό και αντί για κρασί μπορούμε να βάλουμε ξύδι.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση για τα μάφιν με κιμά για το γιορτινό τραπέζι παρακάτω:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα