Γιορτινό Ριζότο με μανιτάρια για τα κρεατικά σας με πολύχρωμες πιπεριές και μπαχαρικά για να συνοδεύσουμε τα κρετικά μας σε κάθε επίσημο και γιορτινό τραπέζι! Το τρώμε άνετα και σκέτο!!!
Το ριζότο είναι από τα αγαπημένα μας συνοδευτικά. Πρώτον έχουμε μία αδυναμία στο ρύζι. Δεύτερον συνδυάζει υπέροχα την γεύση του ρυζιού με τις πιπεριές, το καλαμπόκι, τον αρακά, τα φασολάκια, ακόμη και τα λουκάνικα ή ό,τι άλλο σας αφήσει η φαντασία σας να βάλετε.
Τρίτον, μπορούμε να το κάνουμε είτε πικάντικο είτε πιο απαλό ανάλογα τα γούστα μας αλλά ποτέ δεν θα γίνει τόσο ανθυγιεινό και τόσο βαρύ όσο μία μερίδα τηγανιτές πατάτες. Σήμερα λοιπόν σας έχουμε ένα μοναδικό γιορτινό ριζότο με μανιτάρια για τα κρεατικά σας που θα συνοδεύσει τέλεια τα κρεατικά σας κάθε στιγμή.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Γιορτινό Ριζότο με μανιτάρια για τα κρεατικά σας:
Εκτέλεση για το Γιορτινό Ριζότο με μανιτάρια για τα κρεατικά σας
Σε ένα αντικολλητικό και βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα μανιτάρια κομμένα σε μικρότερα κομμάτια, μαζί με το χοντρό αλάτι, μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά μας.
Δείτε ακόμα Ριζότο με κοτόπουλο και σαφράν
Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το ούζο και περιμένουμε να εξατμιστεί για λίγα λεπτά το αλκοόλ. Στην συνέχεια λίγο λίγο προσθέτουμε το βρασμένο νερό και τον βιολογικό κύβο λαχανικών τον οποίο τον έχουμε βράσει.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Μετά από 10 λεπτά βάζουμε μέσα τις χρωματιστές πιπεριές κομμένες στρογγυλά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό που χρειάζεται μέχρι τον αναγραφόμενο χρόνο που θέλει το ρύζι. Έπειτα το βάζουμε σε φόρα και το τοποθετούμε σε μία πιατέλα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Αναστασια Βλαχου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr