Τρουφάκια μπανόφι για την Πρωτοχρονιά που λιώνουν στο στόμα…Είναι σκέτη κόλαση και ένα τρουφάκι δεν θα είναι αρκετό!
- μπισκότα 2 πακέτα digestive
- μπανανα 2 ώριμες
- καραμελωμένο ζαχαρούχο 3 κουταλιές της σούπας
Υλικά
- κουβερτουρα 2
Για την επικάλυψη
- καραμελωμένο ζαχαρούχο 1-2 κουταλιές της σούπας περίπου
- μπισκότα 5-6 θρυμματισμένα digestive
Για το γαρνίρισμα
Αν θέλετε να δοκιμάσετε αυτά τα τρουφάκια προτού σας πούμε οτιδήποτε άλλο οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι πρέπει να φτιάξετε αρκετά! Διότι κανείς δεν θα μπορέσει να σταματήσει στο ένα τρουφάκι και μπορεί μέχρι την αλλαγή του χρόνου να μην έχει μείνει ούτε για δείγμα!
Δείτε ακόμα Οικονομικά τρουφάκια για τα Χριστούγεννα
Υπέροχα τρουφάκια με γεύση μπανόφι λοιπόν για όποιον έχει αδυναμία σε αυτόν τον υπέροχο συνδυασμό της μπανάνας και της καραμέλας! Είναι πανεύκολα, οικονομικά και λιώνουν στο στόμα ενώ σίγουρα είναι το τέλειο κέρασμα για τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Τρουφάκια μπανόφι για την Πρωτοχρονιά :
Εκτέλεση για τα Τρουφάκια μπανόφι για την Πρωτοχρονιά
Αρχικά περνάμε από το μούλτι τα μπισκότα και τα κάνουμε σκόνη. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες, τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι και τις βάζουμε και αυτές στο μπολ με τα μπισκότα. Προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρότερα κομμάτια και την λιώνουμε σε μπεν μαρί. Βγάζουμε το μπολ από την κατάψυξη και πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια.
Δείτε ακόμα Γιορτινά τρουφάκια με 5 υλικά
Βουτάμε το κάθε μπαλάκι στην λιωμένη σοκολάτα και αφήνουμε τα τρουφάκια μας να σταθούν και να κρυώσουν πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Μόλις κρυώσουν και παγώσει η σοκολάτα τα περιχύνουμε με λίγο επιπλέον καραμελωμένο ζαχαρούχο το οποίο το ζεσταίνουμε για λίγο στον φούρνο μικροκυμάτων και το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να γίνει πιο ρευστό και τα γαρνίρουμε με θρυμματισμένα μπισκότα. Τα βάζουμε στο ψυγείο και απολαμβάνουμε.
Tips για τα Τρουφάκια μπανόφι για την Πρωτοχρονιά
Βγαίνουν περίπου 25 τρουφάκια. Συντηρούνται 1 εβδομάδα στο ψυγείο. Μπορούμε να τα γαρνίρουμε και με σιρόπι καραμέλας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr