Συνταγή για λικέρ ρόδι έτοιμο σε 24 ώρες. Γλυκόπιοτο λικέρ ρόδι με κονιάκ και μόλις 4 υλικά που είναι έτοιμο σε 24 ώρες. Μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το λικέρ για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σαν απεριτίφ αλλά και για όλο τον Χειμώνα. Μία πανεύκολη και γρήγορη συνταγή με σίγουρη επιτυχία, ακόμη κι αν δεν έχετε ξαναφτιάξει λικέρ.
Δείτε ακόμα Λικέρ Lacta με βότκα
Τα λικέρ είναι γλυκά ποτά που μπορούμε να τα φτιάξουμε και στο σπίτι απλά τις περισσότερες φορές χρειάζονται μέρες για να είναι έτοιμα. Αυτή τη φορά όμως θα σας δείξουμε ένα λικέρ ρόδι που είναι έτοιμο σε μόλις 24 ώρες και είναι ότι πρέπει για τον Χειμώνα αλλά και τα Χριστούγεννα σαν απεριτίφ, ακόμη και μετά το γιορτινό τραπέζι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το λικέρ ρόδι:
Εκτέλεση για το λικέρ ρόδι
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κονιάκ, τους σπόρους ροδιού, την ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας και μόλις το μείγμα αρχίζει να βράζει, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας. Αφήνουμε το μείγμα στη κατσαρόλα με κλειστό καπάκι για 24 ώρες. Έπειτα στραγγίζουμε το μείγμα και είναι έτοιμο.
Δείτε ακόμα Συνταγή για λικέρ πορτοκάλι – Έτοιμο σε 2 μέρες
Tips για το λικέρ ρόδι
Όσες κούπες ρόδι βάζουμε, τόσες κούπες βάζουμε και από το κονιάκ αλλά και την ζάχαρη, οπότε μετράμε τα υλικά με την ίδια κούπα. Δεν έχει σημασία αν είναι ξινά τα ρόδια αρκεί να είναι πολύ κόκκινα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Stavroula Orgasli
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr