Λουκανικόπιτα του 5λεπτου. Λαχταριστή λουκανικόπιτα του 5λεπτου με φρέσκο φύλλο σφολιάτας, λουκάνικο Φρανκφούρτης, μουστάρδα, κόκκινη και πράσινη πιπεριά, φρέσκια ντομάτα, ρεγκάτο, γραβιέρα και μοτσαρέλα για το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου.
- φύλλο σφολιάτας 2 φρέσκα
Υλικά
- λουκάνικο 120 γραμμάρια Φρανκφούρτης
- μοτσαρελα 300 γραμμάρια τριμμένη
- ρεγκάτο 100 γραμμάρια τριμμένο
- γραβιέρα 100 γραμμάρια τριμμένη
- πιπεριά 1 πράσινη κυβάκια
- πιπεριά 1 κόκκινη κυβάκια
- ντοματα 1 κυβάκια
- μουσταρδα 5 κουταλιές της σούπας
Για την γέμιση
- ασπραδια 1
Για το άλειμμα
- κρόκους αυγού 1
- Γάλα φρέσκο Λίγο
- φρυγανιά Λίγη τριμμένη
Για την επικάλυψη
Μιας και ο Δεκαπενταύγουστος πλησιάζει αποφασίσαμε να μοιραστούμε για εσάς πεντανόστιμα φαγητά για να εμπλουτίσετε το γιορτινό σας τραπέζι. Ξεκινάμε λοιπόν με μία λαχταριστή λουκανικόπιτα που γίνεται μέσα σε 5 λεπτά με τα πιο απλά αλλά και λαχταριστά υλικά.
Με φρέσκο φύλλο σφολιάτας, λουκάνικο Φρανκφούρτης, μουστάρδα, κόκκινη και πράσινη πιπεριά, φρέσκια ντομάτα, ρεγκάτο, γραβιέρα και μοτσαρέλα, αυτή η λουκανικόπιτα το μόνο σίγουρο είναι ό,τι λιώνει στο στόμα.
Δείτε ακόμα Super αφράτα λουκανικοπιτάκια με τυρί
Μάλιστα σήμερα θα σας παρουσιάσουμε δύο παραλλαγές της σημερινής λουκανικόπιτας. Η πρώτη παραλλαγή που υπάρχει τόσο στην εκτέλεση του άρθρου όσο και στα υλικά είναι της φίλης μας Σούλας Λεβέντη, η οποία πρόσθεσε αντί για σάλτσα ντομάτας μουστάρδα και ένα επιπλέον τυρί, το ρεγκάτο.
Η δεύτερη ιδέα είναι και η αρχική συνταγή της αγαπημένης μας Γκόλφω Νικολού που έβαλε αντί για μουστάρδα μία σπιτική σάλτσα για πίτσα (τα υλικά αναγράφονται τόσο στα tips όσο και στην εκτέλεση του βίντεο) και δεν πρόσθεσε ρεγκάτο. Διαλέξτε όποια από τις δύο συνταγές θέλετε!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την λουκανικόπιτα του 5λεπτου:
Εκτέλεση για την λουκανικόπιτα του 5λεπτου
Αρχικά στρώνουμε σε ένα ταψί φούρνου ένα κομμάτι λαδόκολλα και από πάνω απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας. Αλείφουμε το φύλλο με το ασπράδι για να μην νοτίσει η σφολιάτα και αλείφουμε το φύλλο στην συνέχεια με την μουστάρδα. Απλώνουμε πάνω από την μουστάρδα την μισή τριμμένη μοτσαρέλα, το μισό τριμμένο ρεγκάτο και την μισή τριμμένη γραβιέρα.
Έπειτα κόβουμε τα λουκάνικα Φρανκφούρτης σε κυβάκια και τα αραδιάζουμε πάνω από τα τυριά να πάνε παντού. Σε κυβάκια επίσης κόβουμε την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά και αραδιάζουμε και τις πιπεριές πάνω σε όλο το φύλλο σφολιάτας.
Ψιλοκόβουμε την ντομάτα χωρίς τα ζουμιά και τα σπόρια της. Προσθέτουμε και την ντομάτα και από πάνω προσθέτουμε την υπόλοιπη τριμμένη μοτσαρέλα, το υπόλοιπο τριμμένο ρεγκάτο και την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα.
Δείτε ακόμα Λουκανικοπιτάκια με φύλλο κρούστας
Απλώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και το πατάμε λίγο στις άκρες για να κλείσει. Αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο και το γάλα όλη την πίτα. Προσθέτουμε από πάνω την τριμμένη φρυγανιά. Διπλώνουμε τις άκρες με τα δάχτυλά μας και αλείφουμε και τις άκρες της πίτας με τον κρόκο αυγού.
Χαράζουμε την πίτα σταυρωτά με σηκωμένο μαχαίρι για να μην χαλάσει η σφολιάτα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα περίπου, προς το κάτω μέρος της κουζίνας, στο πρώτο ράφι, πάνω κάτω εστία. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε.
Tips για την Λουκανικόπιτα του 5λεπτου
Στην αυθεντική συνταγή της Γκόλφως Νικολού αντί για μουστάρδα άλειψε με σάλτσα ντομάτας που είχε μέσα ρίγανη, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά και 1 κουταλάκι ελαιόλαδο.
Επίσης στην κλασική συνταγή δεν έβαλε ρεγκάτο και αντί για γραβιέρα έβαλε παρμεζάνα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι αλμυρό τυρί μας αρέσει. Αντί για γάλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε νερό για να αραιώσουμε τον κρόκο.
Δείτε την πρωτότυπη συνταγή με την σάλτσα ντομάτας στο παρακάτω βίντεο αλλά και αναλυτικά την εκτέλεση γενικότερα:
Η παραλλαγή της συνταγής είναι από την φίλη μας Σούλα Λεβέντη
η φωτογραφία της συνταγής είναι από την φίλη μας Σούλα Λεβέντη
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr