Συνταγή για νόστιμο Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι από λουκάνικα, πιτούλες για πιτόγυρα και μερικά ακόμη απλά υλικά. Θα δούμε την συνταγή βήμα βήμα και με φωτογραφίες για απόλυτη επιτυχία.
- λουκάνικο 28 περίπου Φρανκφούρτης
- πουρές 1 συσκευασία πατάτας
- μπροκολο 1/2 σε φούντες
- πατατες 1-2
- μπεικον 6-7
- αλατι Κατά βούληση
- ελαιολαδο 1-2 σφηνάκια
- πίτες 2 τετράγωνα κομμάτια (για πιτόγυρο)
Υλικά
- λουκάνικο 1 κομμάτι Φρανκφούρτης
- κεφαλοτύρι 1-2 χούφτες τριμμένο
- ντοματίνια 2-3
- φουντούνια 4-5
- παριζα 2 φέτες
- πρέτσελ 6-7
- ένταμ 1 στρογγυλό κομμάτι
- ροδι 1-2 κουταλιές της σούπας
- μπροκολο 1 Ρομανέσκο
Για διακόσμηση
10 συνταγές για Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια
Τα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, είτε αλμυρά είτε γλυκά κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα κλέβουν την παράσταση. Είναι το πιο λαχταριστό στολίδι για τους γιορτινούς μπουφέδες και τραπέζια. Σήμερα θα δούμε βήμα βήμα πως μπορούμε να φτιάξουμε Χριστουγεννιάτικο λουκανικόσπιτο για το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο ορεκτικό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το λουκανικόσπιτο:
Εκτέλεση
Σε ένα μακρόστενο ταψάκι μιας χρήσεως στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Κάνουμε ένα πουρέ πατάτας είτε έτοιμο είτε δικό μας και το στρώνουμε στο ταψί. Βάζουμε πάνω το λουκανικόσπιτο και με ψαλίδι κόβουμε φούντες μπρόκολο σε όλη την επιφάνεια.
Καθαρίζουμε πατάτες, τις βάζουμε μέσα στο σπιτάκι με λίγες λωρίδες μπέικον, προσθέτουμε αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
30 Ιδέες για ορεκτικά στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Αφού ψηθεί το σπιτάκι μας το βγάζουμε από τον φούρνο και ολοκληρώνουμε την σκέπη, περνώντας ένα ξυλάκι για σουβλάκια από το μπροστινό πάνω λουκάνικο στο απέναντι. Κόβουμε 2 τετράγωνα κομμάτια από πίτες για πιτόγυρα για τα πλαϊνά της σκεπής.
Για φουγάρο βάζουμε ένα κομμάτι λουκάνικο. Ενώνουμε τα πρέτσελ με όποια σώς έχουμε για να φτιάξουμε την πόρτα και την τοποθετούμε στο μπροστινό μέρος. Στολίζουμε με φουντούνια, ντοματίνια κομμένα στη μέση, λουλουδάκια από πάριζα που τα ρολάραμε, κόκκους ροδιού και μπρόκολο Ρομανέσκο.
Τέλος τρίβουμε κεφαλοτύρι για χιόνι. Για τον χιονάνθρωπο ανακάτεψα τριμμένη φέτα με τυρί κρέμα και έκανα τρία μπαλάκια. Διακοσμούμε τον χιονάνθρωπο με ροδέλα από πάριζα για κασκόλ, μία ροδέλα καρότο και μία ροδέλα ελιάς για καπέλο, ψιλοκομμένη ελιά για κουμπιά και μάτια και ένα πρέτσελ για χεράκι.
Βήμα 1ο
Βήμα 2ο
Βήμα 3ο
Βήμα 4ο
Βήμα 5ο
Βήμα 6ο
Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Anestaki
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ο Μιχάλης Μιτρούσης είναι ο ηθοποιός που παρασύρθηκε σε τροχαίο- Τα νεότερα για την υγεία του
- Χρήστος Μάστορας : «Θα έδινα 10 χρόνια από την ζωή μου για να έχω μισή ώρα μαζί της»
- Η Γη της Ελιάς: Μεγάλη ανατροπή με την δολοφονία του Ισίδωρου
- Άγιος Έρωτας : Η Στεφανία από το “Προξενιό της Ιουλίας” εισβάλλει στην σειρά- Κάνει την ζωή της Χλόης μαρτύριο
- Ρολό αλλαντικών με Ρώσικη για το Γιορτινό Τραπέζι