Συνταγή για Χριστουγεννιάτικη μακαρονόπιτα της τεμπέλας για τον μπουφέ. Γιορτινή μακαρονόπιτα με πένες και τυριά. Χωρίς κρέμα γάλακτος και αλλαντικά. Είναι τέλεια συνταγή για αρχάριες και πολυάσχολες γυναίκες και μπορούμε να την σερβίρουμε στον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ ή στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Μία συνταγή της φίλης μας Ειρήνη Καπτσιανού.
- πενες 1 κιλό
- Γάλα φρέσκο 2 λίτρα και 1 κούπα περίπου
- βουτυρο 200 γραμμάρια
- φέτα 1/2 κιλό χοντροτριμμένη
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- αυγα 10
- κεφαλοτύρι 100 γραμμάρια τριμμένο
- τσένταρ 100 γραμμάρια
Υλικά
Δείτε ακόμα Μακαρονόπιτα σε φόρμα με φύλλο κρούστας και μπεσαμέλ
Φέτος τα Χριστούγεννα θα φτιάξουμε μία λαχταριστή και ζουμερή μακαρονόπιτα με φέτα και ανθότυρο. Χωρίς κρέμα γάλακτος και χωρίς αλλαντικά, που φυσικά αν θέλουμε μπορούμε να τα βάλουμε. Στέκεται όμως πανεύκολα και χωρίς τα αλλαντικά, οπότε είναι η πιο οικονομική μας πρόταση για φέτος.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Χριστουγεννιάτικη μακαρονόπιτα της τεμπέλας:
Μακαρονοπιτα της τεμπελας!!Με φέτα, γάλα, αυγά κ μιξ τυρακια που λιώνουν!!! Καλημέρα σας!!!
Εκτέλεση για την Χριστουγεννιάτικη μακαρονόπιτα της τεμπέλας
Σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί προσθέτουμε τις πένες άβραστες, το φρέσκο γάλα, το λιωμένο βούτυρο και την χοντροτριμμένη φέτα. Επίσης βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Το αφήνουμε για 2 ώρες στη συντήρηση του ψυγείου να τραβήξει. Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τις πένες με το μείγμα.
Δείτε ακόμα Μακαρονόπιτα με μπεσαμέλ
Καλύπτουμε την επιφάνεια με το τριμμένο κεφαλοτύρι και το τριμμένο τσένταρ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα και προς το τέλος, ψήνουμε για λίγο στο γκριλ για να κάνει κρούστα.
Tips για την Χριστουγεννιάτικη μακαρονόπιτα της τεμπέλας
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε αλλαντικά. Μπορούμε αντί για πένες να βάλουμε ριγκατόνι.
Την συνταγή την είδαμε στην ομάδα Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr