Συνταγή για μαρινάδα για χοιρινό Χριστουγεννιάτικο στο φούρνο. Εξαιρετική, γιορτινή μαρινάδα με πορτοκάλι μέλι και μουστάρδα που Θα μαλακώσει το κρέας μέσα και έξω θα έχει καραμελωμένη κρούστα και Χριστουγεννιάτικο άρωμα. Για οποιοδήποτε κομμάτι χοιρινού. Μία συνταγή της φίλης μας Aggeliki Ant.
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι Από 2 πορτοκάλια
- μελι 1 κουταλιά της σούπας
- μουσταρδα 2 κουταλιές της σούπας
- ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- δενδρολίβανο 5-6 κλωνάρια
- ρίγανη 1-2 κουταλάκια του γλυκού
Υλικά
Δείτε ακόμα Το νοστιμοτερο Χριστούγεννιατικο Χοιρινό με σέλινο
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και μαζί τους πλησιάζει και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για το 2023. Αν λοιπόν θέλετε φέτος τα Χριστούγεννα να σερβίρετε χοιρινό, σας βρήκαμε την πιο νόστιμη, εύκολη, γιορτινή και αρωματική μαρινάδα με χυμό πορτοκαλιού!
Για κάθε κομμάτι χοιρινού κρέατος, για να απολαύσουμε το κρέας όχι μόνο στο γιορτινό τραπέζι αλλά και σε όλη την περίοδο των Χριστουγέννων.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την μαρινάδα για χοιρινό Χριστουγεννιάτικο:
Εκτέλεση για την μαρινάδα για χοιρινό Χριστουγεννιάτικο
Στο μούλτι προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, την μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε το χοιρινό κρέας σε ένα μεγάλο τάπερ και το περιχύνουμε με το μείγμα.
Δείτε ακόμα Χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο με πορτοκάλι και μέλι για το γιορτινό τραπέζι
Από πάνω προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο και ρίγανη και προσέχουμε η μαρινάδα να πάει σε όλο το κομμάτι του κρέατος. Αφήνουμε το κρέας στη μαρινάδα του για όλο το βράδυ και την επόμενη μέρα το ψήνουμε σε γάστρα ή ταψί, σκεπασμένο με λαδόκολλα στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Tips για την μαρινάδα για χοιρινό Χριστουγεννιάτικο
Εμείς την φτιάξαμε για χοιρινό λαιμό (ολόκληρο κομμάτι κρέατος).
Την συνταγή την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr