Συνταγή για Παραδοσιακά μελομακάρονα χωρίς σιμιγδάλι, όπως τα έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας παλιά, από τον Παναγιώτη Παπαδάκη! Μελωμένα, μοσχοβολούν μέλι, κανέλα και γαρίφαλο.
- νερό 250 γραμμάρια
- ζαχαρη 300 γραμμάρια
- μελι 100 γραμμάρια
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 140 γραμμάρια
- κανελά 1 στικ
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 550 γραμμάρια
- ζαχαρη 120 γραμμάρια
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 140 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 200 γραμμάρια
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- βανίλια 1
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού
- γαρίφαλο 1/6 κουταλάκι του γλυκού
Για τη ζύμη
Τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες συνταγές για μελομακάρονα περιέχουν σιμιγδάλι και φυσικά είναι πεντανόστιμα. Παρόλα αυτά, τα παλιά χρόνια, τα μελομακάρονα δεν φτιαχνόντουσαν με σιμιγδάλι, ακόμη κι αν αυτή την πληροφορία πολλοί και πολλές την αγνοούσαν.
Ο Παναγιώτης Παπαδάκης, αποφάσισε μέσα από την εκπομπή του στο Youtube, Live Kitchen, να μας φέρει σε επαφή με την παράδοση, φτιάχνοντας μελωμένα μελομακάρονα χωρίς σιμιγδάλι. Για να μας γυρίσει πίσω στα παιδικά μας χρόνια μέσα από την αυθεντική γεύση του μελομακάρονου.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μελομακάρονα χωρίς σιμιγδάλι:
INGREDIENTS
250 g water
300 g sugar
100 g honey
140 g orange juice
1 cinnamon stick
—————————————
550 g plain flour
120 g sugar
140 g orange juice
200 g vegetable oil
1 vanilla
Zest from 1 orange
1 tsp baking powder
1/2 tsp baking soda
1 tsp cinnamon powder
1/6 tsp clove powder
——————————————–
Honey
Walnuts
GERMAN
ZUTATEN
250 g Wasser
300 g Zucker
100 g Honig
140 g Orangensaft
1 Zimtstange
—————————————
550 g einfaches Mehl
120 g Zucker
140 g Orangensaft
200 g Pflanzenöl
1 Vanille
Zeste von 1 Orange
1 TL Backpulver
1/2 TL Natron
1 TL Zimtpulver
1/6 TL Nelkenpulver
——————————————–
Honig
Walnüsse
15΄ Χρόνος Εκτέλεσης
20′-22′ λεπτά Χρόνος Ψησίματος
40 Μελομακάρονα
Εκτέλεση για τα μελομακάρονα χωρίς σιμιγδάλι
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, 1 στικ κανέλας, τον χυμό πορτοκάλι και μόλις βράσει αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το μέλι ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το σιρόπι σε ένα γυάλινο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκάλι ,την κανέλα, το μπέικεν , την μαγειρική σόδα, το γαρίφαλο, το ξύσμα πορτοκάλι, την βανιλίνη, την ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα για 1 λεπτό.
Δείτε ακόμα Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα για το 2022
Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει μια ζύμη. Μετράμε το κάθε μελομακάρονο να ναι 25 γραμμάρια τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Τα πατάμε ελαφρώς με ένα πιρούνι για να δώσουμε σχήμα και τα ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-22 λεπτά στους 170 c.
Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο απευθείας τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για 1 λεπτό μέσα στο σιρόπι.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Τα πασπαλίζουμε με μέλι και τριμμένο καρύδι. Τα πιο νόστιμα και μελωμένα μελομακάρονα για φέτος τις γιορτές!! Καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές!!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr