Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη του Παναγιώτη Παπαδάκη, μελωμένα μέχρι μέσα ιδανικά για τα Φετινά Χριστούγεννα καθώς αυτήν τη συνταγή την έχουμε βάλει μέσα στις καλύτερες.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 450 γραμμάρια
- Σιμιγδάλι ψιλό 100 γραμμάρια
- στέβια 70 γραμμάρια (1:2)
- ελαιολαδο 100 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 100 γραμμάρια
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 140 γραμμάρια
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- σοδα 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- γαρίφαλο 1/6 κουταλάκι του γλυκού
Για τη ζύμη
Τα μελομακάρονα είναι αναμφίβολα τα αγαπημένα παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα γλυκά για τους περισσότερους. Σήμερα θα δούμε μία πιο υγιεινή έκδοση των μελομακάρονων από τον Παναγιώτη Παπαδάκη. Χριστουγεννιάτικα, αρωματικά μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη.
Αντί για ζάχαρη, βάλαμε στέβια και όλα τα υπόλοιπα υλικά είναι ίδια. Αυτό σημαίνει, ότι αυτά τα μελομακάρονα έχουν αυθεντική, παραδοσιακή γεύση, άρωμα κανέλας και μοσχοκάρυδου αλλά είναι χωρίς ζάχαρη!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη του Παναγιώτη Παπαδάκη:
15΄ Χρόνος Εκτέλεσης
20-25 λεπτά Χρόνος Ψησίματος
37 Μελομακάρονα
Εκτέλεση για τα Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη του Παναγιώτη Παπαδάκη
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την στέβια, 1 στικ κανέλας και μόλις βράσει αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το μέλι ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί ,το βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο, την στέβια ,την κανέλα, το γαρίφαλο , το ξύσμα πορτοκάλι, μέσα στον χυμό πορτοκάλι προσθέτουμε την σόδα ανακατεύουμε να αφρίσει και την ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
Δείτε ακόμα 20 πετυχημένες συνταγές για μελομακάρονα
Ρίχνουμε το μπέικεν και ανακατεύουμε για 1 λεπτό με το σύρμα.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι , κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Μετράμε το κάθε μελομακάρονο να ναι 25 γραμμάρια τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Τα τρυπάμε ελαφρώς με ένα πιρούνι και τα ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 170 c. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο απευθείας τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα μέσα στο σιρόπι.
Δείτε ακόμα Μελομακάρονα στην ξυλόσομπα
Τα πασπαλίζουμε με μέλι και τριμμένο καρύδι. Τα πιο νόστιμα και μελωμένα μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη για φέτος τις γιορτές!! Καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές!!!
Δείτε το βίντεο για τα Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη του Παναγιώτη Παπαδάκη εδώ:
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr