Close
μελομακάρονα-συνταγή-2024-

Συνταγή για τα πιο μελωμένα μελομακάρονα με την παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς. Τραγανά απέξω και μελωμένα από μέσα, με όλα τα μυστικά τους για απόλυτη επιτυχία, τα Χριστούγεννα 2024.

    Για το πασπάλισμα

  • καρυδια Κατά βούληση τριμμένα
  • μελι 2-3 κουταλιές της σούπας

Τα μελομακάρονα είναι το γλυκό των Χριστουγέννων. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα τα Χριστούγεννα 2024, γιατί σιγά σιγά θα ξεκινήσουμε να τα φτιάχνουμε!

Σοκολατένια μελομακάρονα με κονιάκ

Άκρως μελωμένα από μέσα και ελαφρώς τραγανά απέξω, όπως πρέπει να είναι, αυτά τα μελομακάρονα θα σας ταξιδέψουν στα Χριστούγεννα των παιδικών σας χρόνων.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα για το 2024:

μελομακάρονα-συνταγή-2024-

Εκτέλεση

Αρχικά τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το νερό, την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως. 

μελομακάρονα-συνταγή-2024-

Έπειτα προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον χυμό πορτοκαλιού, το σπορέλαιο, το ελαιόλαδο, την ζάχαρη άχνη, το τριμμένο γαρίφαλο, την κανέλα, την μαγειρική σόδα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.

μελομακάρονα-συνταγή-2024-

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το ψιλό σιμιγδάλι και την βανίλια. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μείγμα με τα υγρά στο μείγμα με τα στερεά. Ανακατεύουμε πολύ απαλά με τα χέρια για 10 δευτερόλεπτα το πολύ για να μην κόψει το μείγμα.

Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

μελομακάρονα-συνταγή-2024-

Πλάθουμε τα μελομακάρονα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά. Σουρώνουμε και πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδια.

Tips

Βγαίνουν 2 ταψιά του φούρνου.

μελομακάρονα-συνταγή-2024-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Anna Mouxlianitou Kamioti

Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr