Συνταγή για μελομακάρονα με ελαιόλαδο και πορτοκάλι. Μελωμένα μελομακάρονα με την παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς. Τραγανά απέξω και μαλακά και ζουμερά από μέσα, όπως πρέπει να είναι! Αρωματισμένα με πορτοκάλι και με όλα τα μυστικά τους για το τέλειο αποτέλεσμα, για να μοσχοβολήσει το σπίτι Χριστούγεννα.
- ελαιολαδο 1 φλιτζάνι
- σπορέλαιο 2 φλιτζάνια
- ζαχαρη 1 φλιτζάνι
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 φλιτζάνι
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1/2 πορτοκάλι
- κονιάκ 70 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1.200 γραμμάρια
- Σιμιγδάλι ψιλό 1 φλιτζάνι
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού
- γαρίφαλο 1-2 πρέζες
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο
- αλατι 1 πρέζα
Υλικά
- μελι 500 γραμμάρια
- ζαχαρη 700 γραμμάρια
- νερό 500 ml
- πορτοκαλι 1-2 φλούδες
- κανελά 1 ξύλο
- γαρίφαλο 4-5 καρφάκια
Για το σιρόπι
- καρυδια 300 γραμμάρια περίπου
Για το πασπάλισμα
Δείτε ακόμα Μελομακάρονα χωρίς σιμιγδάλι
Τα μελομακάρονα είναι ένα παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο γλυκό που είναι κατάλληλο και για την νηστεία των Χριστουγέννων. Σήμερα θα δοκιμάσουμε την καλύτερη συνταγή για μελωμένα μελομακάρονα, αρωματισμένα με πορτοκάλι για όλη την περίοδο των Χριστουγέννων. Ενώ για το τέλειο αποτέλεσμα, έχουν όλα τα μυστικά της γιαγιάς.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μελομακάρονα με ελαιόλαδο και πορτοκάλι:
Αντε Γκολφωπαρεακι μου φτιαξτε και εσεις μελομακαρονα του Πασχα…ο καιρος ειναι χειμωνιατικος ακομα🤣🤣…νηστισιμο ως ειναι κατεβαινει ευχαριστα το γλυκουλι μου🤣🤣και το ζητησαν οι δικοι μου αλλο που δεν ηθελα και εγω να χωθω παλι στην κουζινα🤣🤣
Εκτέλεση για τα μελομακάρονα με ελαιόλαδο και πορτοκάλι
Ξεκινάμε την συνταγή μας με το σιρόπι. Συγκεκριμένα σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη, το μέλι, το ξυλάκι κανέλας, τις φλούδες πορτοκαλιού και τα καρφάκια γαρίφαλου και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Μόλις το σιρόπι είναι έτοιμο, αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά, σε θερμοκρασία δωματίου.
Στο μίξερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο και την ζάχαρη και χτυπάμε για λίγο. Έπειτα προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το ψιλό σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα, το γαρίφαλο, την κανέλα και το αλάτι.
Δείτε ακόμα Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη και χωρίς μέλι
Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη. Αφού την αφήσουμε για περίπου 30 λεπτά σκεπασμένη να ξεκουραστεί, ζυμώνουμε τα μελομακάρονα και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί του φούρνου με λαδόκολλα.
Χρησιμοποιώντας μία τρυπητή κουτάλα, τα πατάμε λίγο από πάνω για να δώσουμε το σχέδιο με τις γραμμές. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για περίπου 25 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο.
Σιροπιάζουμε τα μελομακάρονα ζεστά με το κρύο σιρόπι βάζοντας τα μελομακάρονα μέσα στην κατσαρόλα με το σιρόπι. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια και έτοιμα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Anna Mouxlianitou Kamioti
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος