Συνταγή για μελομακάρονα με λευκή σοκολάτα. Τα μελομακάρονα είναι σίγουρα τα αγαπημένα μας Χριστουγεννιάτικα γλυκά. Σήμερα λοιπόν είπαμε να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και να φτιάξουμε μελομακάρονα με λευκή σοκολάτα και ψιλοκομμένα καρύδια. Είναι τα πιο νόστιμα και σοκολασμένα μελομακάρονα για τα Χριστούγεννα 2023.
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 400 ml
- σπορέλαιο 400 ml
- ελαιολαδο ΄180 ml
- ζάχαρη άχνη 50 γραμμάρια
- γαρίφαλο 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο
- κανελά 2-3 κουταλάκια του γλυκού
- μοσχοκάρυδο 1/4 κουταλάκι του γλυκού
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 2 πορτοκάλια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
- Σιμιγδάλι ψιλό 200 γραμμάρια
Υλικά
- νερό 500 ml
- ζαχαρη 800 γραμμάρια
- μελι 150 ml
- κανελά 3 ξυλάκια
- γαρίφαλο 3 ολόκληρα
- πορτοκαλι 1 κομμένο στη μέση
Για το σιρόπι
- λευκή κουβερτούρα 400 γραμμάρια
- Κουβερτούρα γάλακτος 140 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 3 κουταλιές της σούπας
Για την επικάλυψη
- καρυδια 200 γραμμάρια ψιλοκομμένα
Για το πασπάλισμα
Δείτε ακόμα Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα για το 2023
Ωραία είναι τα παραδοσιακά μελομακάρονα αλλά εμείς είπαμε να την κάνουμε λίγο πιο…κολασμένη. Δοκιμάσαμε λοιπόν να τα εμπλουτίσουμε με γλάσο λευκής σοκολάτας και κάθε μπουκιά είναι τόσο σοκολασμένη, που δε θα θέλετε να φάτε τα μελομακάρονα με κανέναν άλλον τρόπο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μελομακάρονα με λευκή σοκολάτα:
Εκτέλεση για τα μελομακάρονα με λευκή σοκολάτα
Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι 3-4 ώρες πριν φτιάξουμε την ζύμη γι;α τα μελομακάρονα, βάζοντας σε μία κατσαρόλα την ζάχαρη, το νερό, τη κανέλα, το γαρίφαλο και το πορτοκάλι. Μόλις πάρει βράση το σιρόπι απομακρύνουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι.
Ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου στον αέρα και βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον χυμό πορτοκαλιού, το σπορέλαιο, το ελαιόλαδο, την ζάχαρη άχνη, το γαρίφαλο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, την μαγειρική σόδα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το ψιλό σιμιγδάλι. Προσθέτουμε το μείγμα με το σιμιγδάλι στο μείγμα με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ απαλά με τα χέρια για 10 δευτερόλεπτα το πολύ, έτσι ώστε να βγουν τραγανά τα μελομακάρονα.
Δείτε ακόμα 20 πετυχημένες συνταγές για μελομακάρονα
Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε για 20-2 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι για 10-15 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια τα βγάζουμε από το σιρόπι και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Βουτάμε στη λευκή κουβερτούρα τα κρύα μελομακάρονα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν στο ταψί με λαδόκολλα.
Έπειτα λιώνουμε και την κουβερτούρα γάλακτος σε μπεν μαρί και μόλις λιώσει προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Με ένα κουτάλι της σούπας κάνουμε σχέδια με την κουβερτούρα γάλακτος πάνω στα λευκά μελομακάρονα. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια και μόλις παγώσουν καλά οι σοκολάτες απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Anna Mouxlianitou Kamioti
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr