Συνταγή για μελομακάρονα τραγανά απέξω και αφράτα, μελωμένα από μέσα με μπύρα και ψιλοκομμένα καρύδια. Για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ, το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι ή σαν κέρασμα.
- αραβοσιτέλαιο 2 φλυτζάνια τσαγιού
- ζαχαρη 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
- μπυρα 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- κονιάκ 4 κουταλιές της σούπας
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- κανελά 1/2 κουταλιά της σούπας σε σκόνη
- γαρίφαλο 1/2 κουταλιά της σούπας σε σκόνη
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 4 κουταλιές της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό περίπου
- Σιμιγδάλι ψιλό 1-2 κουταλιές της σούπας
Υλικά
Σοκολατένια μελομακάρονα με κονιάκ
Υπάρχουν πολλές συνταγές για μελομακάρονα αλλά σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ ξανά, μία τέτοια συνταγή. Μελωμένα μελομακάρονα με μπύρα για να μοσχοβολήσει το σπίτι σας Γιορτές. Η μπύρα αποτελεί το μυστικό της επιτυχίας για τα πιο νόστιμα μελομακάρονα τα φετινά Χριστούγεννα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μελομακάρονα με μπύρα:
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή μας με το σιρόπι. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη και το μέλι και βράζουμε για 10 λεπτά, μετρώντας από το σημείου βρασμού. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ το αραβοσιτέλαιο για αρκετή ώρα έτσι ώστε να μη μυρίζει μετά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε και πάλι πολύ καλά. Ρίχνουμε την μαγειρική σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε στο μπολ του μίξερ το μείγμα του χυμού πορτοκαλιού, την μπύρα και το κονιάκ.
Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα βάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το γαρίφαλο σε σκόνη, τα ολόκληρα γαρίφαλα, το ψιλό σιμιγδάλι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις το οποίο το ανακατέψαμε με το μπέικιν πάουντερ.
Μελομακάρονα τραγανά απέξω και μελωμένα μέχρι μέσα του Παναγιώτη Παπαδάκη
Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη, πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 ή 40 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.
Στο ζεστό ταψί όπως θα το βγάλουμε από τον φούρνο θα ρίξουμε το κρύο σιρόπι. Αμέσως θα γυρίσουμε τα μελομακάρονα και από την ανάποδη και θα τα βγάλουμε σε μία πιατέλα. Πασπαλίζουμε με επιπλέον κανέλα, ολόκληρα γαρίφαλα και τριμμένα καρύδια.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Ρούλα Καλιφατίδου
και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr