Συνταγή για σπιτικά μελομακάρονα με την μέθοδο 1-2-3-4-5 έτσι ώστε να μπορείτε να τα φτιάξετε, χωρίς ζυγαριά, απλά με μια κούπα. Του Παναγιώτη Παπαδάκη.
- ζαχαρη 4 κούπες (800 γραμμάρια)
- νερό 2,5 κούπες (600 ml)
- μελι 3/4 της κούπας (200 γραμμάρια)
- κανελά 2 στικ
- πορτοκαλι Φλούδες από 1
Υλικά
- ζαχαρη 1 κούπα (200 γραμμάρια)
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 2 κούπες (500 ml)
- ελαιολαδο 1.5 κούπα (300 ml)
- ηλιέλαιο 1.5 κούπα (300 ml)
- Σιμιγδάλι ψιλό 4 κούπες (800 γραμμάρια)
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5 κούπες (800 γραμμάρια)
- βανίλια 2
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- κανελά 1,5 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 1,5 κουταλάκι του γλυκού
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- γαρίφαλο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Για τη ζύμη
Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024
Τα μελομακάρονα είναι εύκολα όμως αν δεν τα έχεις ξαναφτιάξει είναι λογικό να σε δυσκολέψουν. Όμως ο Παναγιώτης Παπαδάκης θα μας δείξει πως να φτιάξουμε μελομακάρονα χωρίς ζυγαριά, αλλά με κούπες και τη γνωστή και άκρως επιτυχημένη μέθοδο 1-2-3-4-5. Δοκιμάστε τα!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μελομακάρονα με τη viral μέθοδο 1-2-3-4-5:
INGREDIENTS
4 cups of sugar (800 g.)
2.5 cups of water (600 g.)
3/4 cup honey (200 g.)
2 cinnamon sticks
Peels from 1 orange
—-
1 cup of sugar (200 g.)
2 cups of orange juice (500 g.)
3 cups of oil (sunflower oil + olive oil (600 g)
4 cups of fine semolina (800 g.)
5 cups of plain flour (800 g)
2 vanilla
Zest from 1 orange
1.5 tsp cinnamon powder
1.5 tsp baking powder
1 tsp baking soda
1/2 tsp clove
—-
Honey
Walnuts
GERMAN
ZUTATEN
4 Tassen Zucker (800 g.)
2,5 Tassen Wasser (600 g)
3/4 Tasse Honig (200 g)
2 Zimtstangen
Schält 1 Orange
—-
1 Tasse Zucker (200 g)
2 Tassen Orangensaft (500 g.)
3 Tassen Öl (Sonnenblumenöl + Olivenöl (600 g))
4 Tassen feiner Grieß (800 g.)
5 Tassen einfaches Mehl (800 g)
2 Vanille
Schale von 1 Orange
1,5 TL Zimtpulver
1,5 TL Backpulver
1 TL Natron
1/2 TL Nelke
—-
Honig
Walnüsse
10 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης
20-25 λεπτά Χρόνος Ψησίματος
90 Κομμάτια
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, τις φλούδες πορτοκάλι, τα στικ κανέλας και μόλις έρθει σε σημείο βρασμού αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει τελείως.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι, το λάδι και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπέικιν, τη σόδα, τις βανιλίνες, το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ξύλινη σπάτουλα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι για να έχουμε την επιθυμητή σύσταση στην ζύμη). Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια των 3ο γραμμαρίων και δίνουμε σχήμα οβάλ σε κάθε μελομακάρονο.
Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί κουζίνας με λαδόκολλα και με ένα πιρούνι κάνουμε σχέδια πάνω από κάθε μελομακάρονο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά.
Τα ρίχνουμε καυτά απευθείας μέσα στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για 10 με 15 δευτερόλεπτα (σημαντικό επειδή έχουν αρκετό σιμιγδάλι δεν χρειάζεται να μείνουν παραπάνω μέσα στο σιρόπι).
Τα αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να στραγγίσουν και έπειτα τα στολίζουμε γαρνίροντάς τα με μέλι και σπασμένο καρύδι. Τα πιο εύκολα και νόστιμα μελομακάρονα με την μέθοδο 1-2-3-4-5 χωρίς ζυγαριά είναι έτοιμα να στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Δήμητρα Αλεξανδράκη : Δύσκολες ώρες για το γνωστό μοντέλο – Μπήκα να σας χαιρετήσω γιατί μπορεί και να μη σας ξαναδώ
- Ανακαλούνται γαριδάκια – Μεγάλος κίνδυνος για την υγεία
- Σχολεία : Τι θα ισχύει με τις απουσίες λόγω γρίπης
- Αλέξης Κούγιας : Η Εύη Βατίδου τον επισκέφθηκε πρώτη φορά στα δικαστήρια για να τον δει – Η Συγκινητική ομιλία του μετά (βίντεο)
- Ζύμη για πίτσα ιταλική