Close
μελομακάρονα-με-το-σιρόπιασμα-της-Βέφας-συνταγή-

Συνταγή για μελομακάρονα με το μυστικό σιρόπιασμα της Βέφας Αλεξιάδου που τα κάνει να είναι μαλακά μέσα και έξω. Τα πιο πετυχημένα μελομακάρονα για φέτος.

    Για το πασπάλισμα

  • καρυδια Κατά βούληση ψιλοκομμένα

Μελομακάρονα της γιαγιάς

Τα Χριστούγεννα κοντοζυγώνουν και τα μελομακάρονα δεν μπορούν να λείπουν από κανένα τραπέζι. Για να μην ασχοληθείτε με περίπλοκες συνταγές ή να δώσετε μία περιουσία στα ζαχαροπλαστεία και στα σούπερ μάρκετ, θα σας δείξουμε μία συνταγή για άκρως πετυχημένα μελομακάρονα με το σιρόπιασμα της Βέφας Αλεξιάδου.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μελομακάρονα με το μυστικό σιρόπιασμα της Βέφας Αλεξιάδου:

μελομακάρονα-με-το-σιρόπιασμα-της-Βέφας-συνταγή-

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αραβοσιτέλαιο με τον χυμό πορτοκαλιού και την ζάχαρη και προσθέτουμε, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρίφαλο και την βανίλια. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.

μελομακάρονα-με-το-σιρόπιασμα-της-Βέφας-συνταγή-

Ανακατεύουμε απαλά να ενωθεί η ζύμη χωρίς να την ζυμώσουμε. Η ζύμη θα είναι μαλακιά και τριφτή. Πλάθουμε τα μελομακάρονα (25 γραμμάρια το ένα) και τα βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί, χωρίς λάδι. Με ένα πιρούνι τους κάνουμε τρύπες, από πάνω, για να ρουφήξουν καλύτερα το σιρόπι.

μελομακάρονα-με-το-σιρόπιασμα-της-Βέφας-συνταγή-

Τα ψήνουμε στους 165-170 βαθμούς Κελσίου για 25-30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν, αλλά να μην πάρουν πολύ χρώμα γιατί δε θα ρουφήξουν το σιρόπι. Για το σιρόπι βράζουμε την ζάχαρη, το γαρίφαλο, το νερό και το μέλι για 5 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού.

Μελομακάρονα με τη viral μέθοδο 1-2-3-4-5

Σιροπιάζουμε τα ζεστά μελομακάρονα με το ζεστό σιρόπι, μέσα σε βαθύ ταψάκι. Τα αφήνουμε μια νύχτα ή κάποιες ώρες μέχρι να πιούν το σιρόπι.
Τα γυρνάμε και από την ανάποδη για να πάει το σιρόπι ως μέσα.

μελομακάρονα-με-το-σιρόπιασμα-της-Βέφας-συνταγή-

Αφού πιούνε το σιρόπι τα γυρνάμε από την καλή τους πλευρά και τα βάζουμε σε σχάρα να στραγγίσουν λίγο. Τα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια Με αυτό τον τρόπο, βγαίνουν μαλακά μέσα έξω. Διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί.

Tips

Μπορούμε να βάλουμε μισό σιμιγδάλι ψιλό μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

μελομακάρονα-με-το-σιρόπιασμα-της-Βέφας-συνταγή-

Δείτε την εκτέλεση αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Την συνταγή την είδαμε από τον φίλο μας Dimitris Sipidias

Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr