Συνταγή για μελομακάρονα με το μυστικό σιρόπιασμα της Βέφας Αλεξιάδου που τα κάνει να είναι μαλακά μέσα και έξω. Τα πιο πετυχημένα μελομακάρονα για φέτος.
- αραβοσιτέλαιο 1 κούπα (250 ml)
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1/2 κούπα (125 ml)
- ζαχαρη 1/2 κούπα κρυσταλλική (100 γραμμάρια)
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 2 πορτοκάλια
- κανελά 2 κουταλάκια του γλυκού
- βανίλια 2 κάψουλες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κούπες (500 γραμμάρια)
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
- αλατι 2 πρέζες
- γαρίφαλο 1 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- νερό 1 κούπα (250 ml)
- ζαχαρη 1 κούπα κρυσταλλική (200 γραμμάρια)
- μελι 1 κούπα (340 γραμμάρια)
- γαρίφαλο 2-3 καρφάκια
Για το σιρόπι
- καρυδια Κατά βούληση ψιλοκομμένα
Για το πασπάλισμα
Μελομακάρονα της γιαγιάς
Τα Χριστούγεννα κοντοζυγώνουν και τα μελομακάρονα δεν μπορούν να λείπουν από κανένα τραπέζι. Για να μην ασχοληθείτε με περίπλοκες συνταγές ή να δώσετε μία περιουσία στα ζαχαροπλαστεία και στα σούπερ μάρκετ, θα σας δείξουμε μία συνταγή για άκρως πετυχημένα μελομακάρονα με το σιρόπιασμα της Βέφας Αλεξιάδου.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μελομακάρονα με το μυστικό σιρόπιασμα της Βέφας Αλεξιάδου:
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αραβοσιτέλαιο με τον χυμό πορτοκαλιού και την ζάχαρη και προσθέτουμε, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρίφαλο και την βανίλια. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε απαλά να ενωθεί η ζύμη χωρίς να την ζυμώσουμε. Η ζύμη θα είναι μαλακιά και τριφτή. Πλάθουμε τα μελομακάρονα (25 γραμμάρια το ένα) και τα βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί, χωρίς λάδι. Με ένα πιρούνι τους κάνουμε τρύπες, από πάνω, για να ρουφήξουν καλύτερα το σιρόπι.
Τα ψήνουμε στους 165-170 βαθμούς Κελσίου για 25-30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν, αλλά να μην πάρουν πολύ χρώμα γιατί δε θα ρουφήξουν το σιρόπι. Για το σιρόπι βράζουμε την ζάχαρη, το γαρίφαλο, το νερό και το μέλι για 5 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού.
Μελομακάρονα με τη viral μέθοδο 1-2-3-4-5
Σιροπιάζουμε τα ζεστά μελομακάρονα με το ζεστό σιρόπι, μέσα σε βαθύ ταψάκι. Τα αφήνουμε μια νύχτα ή κάποιες ώρες μέχρι να πιούν το σιρόπι.
Τα γυρνάμε και από την ανάποδη για να πάει το σιρόπι ως μέσα.
Αφού πιούνε το σιρόπι τα γυρνάμε από την καλή τους πλευρά και τα βάζουμε σε σχάρα να στραγγίσουν λίγο. Τα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια Με αυτό τον τρόπο, βγαίνουν μαλακά μέσα έξω. Διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί.
Tips
Μπορούμε να βάλουμε μισό σιμιγδάλι ψιλό μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Δείτε την εκτέλεση αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:
Την συνταγή την είδαμε από τον φίλο μας Dimitris Sipidias
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αστυνομικός της Βουλής : Μάνα και πατέρας δασκάλευαν τα παιδιά τους να μην αποκαλύψουν τίποτα
- 10 συνταγές για αλμυρές τούρτες που θα εντυπωσιάσουν στο γιορτινό τραπέζι
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη το σκάει την πρώτη νύχτα του γάμου της και αφηνει το γαμπρό σύξυλο
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Γιάννης Πουλόπουλος : Στο νοσοκομείο ο γνωστός παρουσιαστής