Συνταγή για Μελομακάρονα τραγανά απέξω και μελωμένα μέχρι μέσα του Παναγιώτη Παπαδάκη. Μελομακάρονα χωρίς σιμιγδάλι από τον Παναγιώτη Παπαδάκη και το Live Kitchen. Μελωμένα μέχρι μέσα αλλά τραγανά, όπως πρέπει να είναι τα σωστά μελομακάρονα. Η καλύτερη συνταγή για να απολαύσετε μελομακάρονα πιο νόστιμα και από του ζαχαροπλαστείου! Δοκιμάστε τα με αγνό μέλι παραγωγών!
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
- ζαχαρη 200 γραμμάρια
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 280 ml
- ηλιέλαιο 200 ml
- ελαιολαδο 200 ml
- Ξύσμα πορτοκαλιού Aπό 1 πορτοκάλι
- βανίλια 2
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού
- γαρίφαλο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Για τη ζύμη
Δείτε ακόμα Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη του Γιώργου Ζώλη
Τα μελομακάρονα είναι σίγουρα το αγαπημένο μας Χριστουγεννιάτικο γλυκό. Κι αν ψάχνατε την σωστή συνταγή για εύκολα αλλά και επιτυχημένα μελομακάρονα, τότε σίγουρα σας έχουμε την τέλεια συνταγή, με όλες τις συμβουλές και τα μυστικά του Παναγιώτη Παπαδάκη.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μελομακάρονα:
INGREDIENTS
400 g water
600 g sugar
200 g honey
2 cinnamon sticks
orange peels
———————————————
1 kilo plain flour
200 g sugar
200 g olive oil
200 g vegetable oil
280 g orange juice
Orange zest
2 vanilla
1 tsp baking powder
1 tsp baking soda
1 tsp cinnamon powder
1/2 tsp clove
————————————————-
walnuts
honey
GERMAN
ZUTATEN
400 g Wasser
600 g Zucker
200 g Honig
2 Zimtstangen
Orangenschalen
———————————————
1 Kilo einfaches Mehl
200 g Zucker
200 g Olivenöl
200 g Pflanzenöl
280 g Orangensaft
Orangenschale
2 Vanille
1 TL Backpulver
1 TL Natron
1 TL Zimtpulver
1/2 TL Nelke
————————————————-
Walnüsse
Honig
15΄ Χρόνος Εκτέλεσης
20-25 λεπτά Χρόνος Ψησίματος
75 Μελομακάρονα
Εκτέλεση για τα Μελομακάρονα
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, 2 στικ κανέλας, τις φλούδες πορτοκαλιού και μόλις έρθει σε σημείο βρασμού αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο , την ζάχαρη , τον χυμό και το ξύσμα πορτοκάλι, το μπέικεν, την σόδα, τις βανιλίνες , την κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε σταδιακά 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει μια ζύμη(μόλις σχηματιστεί η ζύμη σταματάμε να ανακατεύουμε για να μην βγάλει το λάδι της).
Δείτε ακόμα Tα μελομακάρονα της αρχάριας
Μετράμε το κάθε μελομακάρονο να ναι 25 γραμμάρια τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Μόλις ψηθούν τα ρίχνουμε απευθείας μέσα στο κρύο σιρόπι. Εάν τα θέλουμε ακόμα πιο πολύ σιροπιασμένα και μαλακά τα αφήνουμε περισσότερη ώρα μέσα στο σιρόπι.
Πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδι. Τα στολίζουμε όλα με τριμμένο καρύδι και είναι πανέτοιμα να τα απολαύσουμε φέτος στις γιορτές εμείς και η οικογένειά μας Καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές!!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος