Close
Μελωμένο χοιρινό κότσι στην λαδόκολλα με μπύρα

Μελωμένο χοιρινό κότσι στην λαδόκολλα με μπύρα, μέλι και μουστάρδα . Ιδανικό φαγητό για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ και το  τραπέζι το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι θέλουμε σαν κυρίως πιάτο κρέας. Ας ξεφύγουμε από την γεμιστή γαλοπούλα ή το κοτόπουλο και ας φτιάξουμε ένα μελωμένο κότσι με μέλι, μουστάρδα και μπύρα. Γεμάτο Χριστουγεννιάτικες γεύσεις, αυτό το κότσι λιώνει στο στόμα.

Σιγοψήνεται στην λαδόκολλα και είναι το κάτι άλλο. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ένα γιορτινό ρύζι ή πατάτες φούρνου και θα ξετρελαθούν όλοι οι καλεσμένοι σας! Ακόμη κι αν θέλετε σαν κυρίως γεύμα την γεμιστή γαλοπούλα, μπορείτε να φτιάξετε το κότσι για συνοδευτικό.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Μελωμένο χοιρινό κότσι στην λαδόκολλα με μπύρα:

χοιρινό κότσι-με-μπύρα-και-μέλι-συνταγή-Χριστούγεννα 2022-

 

Εκτέλεση για το Μελωμένο χοιρινό κότσι στην λαδόκολλα με μπύρα:

Αρχικά κάνουμε μασάζ στα κότσια με την λεμονόκουπα. Αλείφουμε το κάθε κότσι με ένα μείγμα που φτιάξαμε με την μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι, το δεντρολίβανο, την ρίγανη, το ψιλοκομμένο σκόρδο και το ελαιόλαδο.

Δείτε ακόμα Χοιρινό μπουκιές στο φούρνο με πατάτες

Έπειτα βάζουμε μία λαδόκολλα σε μία γάστρα και τοποθετούμε μέσα στην λαδόκολλα τα κότσια. Προσθέτουμε την μπύρα και κλείνουμε την λαδόκολλα σταυρωτά για να μην χαθούν οι χυμοί του φαγητού. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα και στην συνέχεια στους 160 βαθμούς Κελσίου για 3 ώρες.

Δείτε ακόμα Γέμιση για γαλοπούλα της Βέφας Αλεξιάδου

Μελωμένο χοιρινό κότσι στην λαδόκολλα με μπύρα

Βγάζουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε για λίγο ακόμη, με ξεσκέπαστο το φαγητό και από το καπάκι και από την λαδόκολλα για να πάρει χρώμα. Έτοιμο.

Tips για το Μελωμένο χοιρινό κότσι στην λαδόκολλα με μπύρα:

Μπορούμε να βάλουμε και ένα μεγάλο κουτάκι για μπύρα.

χοιρινό κότσι-με-μπύρα-και-μέλι-συνταγή-Χριστούγεννα 2022-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Theni Sotiropoulou

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr