Υλικά Συνταγής
2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. βούτυρο
7 αυγά
1 φλ. γάλα
3 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο
4 κ.γλ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
1 φλ. αμυγδαλόψιχα σε σκόνη
2 βανίλιες
1/3 φλ. κονιάκ
2 πορτοκάλια (ξύσμα)
Δείτε ακόμα: Χριστουγεννιάτικο κέικ με κολοκύθα και ουίσκι
Εκτέλεση
Για τη μικρασιάτικη βασιλόπιτα, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα. Ρίχνουμε κάθε φορά ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφάει το μείγμα. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα και το κονιάκ. Τέλος ρίχνουμε τη σκόνη αμυγδαλόψιχας.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα.
Δείτε ακόμα: Η γαλλική βασιλόπιτα με φύλλο θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σου το βράδυ της Πρωτοχρονιάς!
Βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε λαδόκολλα (για να ξεφορμάρουμε εύκολα) σε ένα ταψί 30 εκατοστών. Αδειάζουμε το μείγμα. Μπήγουμε το φλουρί.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα και 10΄. Αφού ψηθεί, αχνίζουμε τη βασιλόπιτα.