Close
Μπακλαβάς του Παναγιώτη Παπαδάκη

Ο Μπακλαβάς του Παναγιώτη Παπαδάκη. Μπακλαβάς του Παναγιώτη Παπαδάκη με 43 βουτυρωμένα φύλλα κρούστας. Μία επαγγελματική συνταγή για μπακλαβά που θα απογειώσουν τον μπουφέ με τα χριστουγεννιάτικα γλυκά σας.

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή των μελομακάρονων, των κουραμπιέδων και φυσικά των σιροπιαστών. Σήμερα λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε τον  Μπακλαβά του Παναγιώτη Παπαδάκη με τραγανά και βουτυρωμένα φύλλα. Με ένα σιρόπι μελωμένο που γεμίζει το στόμα!

Ένας παραδοσιακός μπακλαβάς   και μία επαγγελματική συνταγή του Παναγιώτη Παπαδάκη για μπακλαβά που σίγουρα θα απογειώσει τον μπουφέ με τα χριστουγεννιάτικα γλυκά σας. Αν δεν φάτε μπακλαβά τώρα πότε θα τον φάτε; Μα φυσικά όλο τον υπόλοιπο χρόνο! Γι’ αυτό κρατήστε την συνταγή για μπακλαβά του Παναγιώτη Παπαδάκη όποτε θέλετε μπακλαβά.

Μπακλαβάς του Παναγιώτη Παπαδάκη :Δείτε παρακάτω την εκτέλεση Μπακλαβάς- του -Παναγιώτη -Παπαδάκη-

INGREDIENTS

1 Kilo phyllo
700 g melted butter
200 g Pistachios
300 g walnuts
100 g bread crumbs
1/2 tsp clove powder
1 tsp cinnamon powder
Whole clove
———————————————
1 kilo sugar
700 g water
1 lemon
——————————————-
35×25 cm

Δείτε ακόμη Μπακλαβας Καρπάθικος : Δίπλες Καρπάθου

Μπακλαβάς- του -Παναγιώτη -Παπαδάκη-

GERMAN

1 Kilo Phyllo
700g geschmolzene Butter
200 g Pistazien
300 g Walnüsse
100 g Semmelbrösel
1/2 TL Nelkenpulver
1 TL Zimtpulver
Ganze Gewürznelke
———————————————————-
1 Kilo Zucker
700g Wasser
1 Zitrone
——————————————————–
35x25cm

Μπακλαβάς- του -Παναγιώτη -Παπαδάκη-

Εκτέλεση για τον Μπακλαβά του Παναγιώτη Παπαδάκη

Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο και βγάζουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος που βγάζει για να έχουμε όσο το δυνατόν πιο καθαρό βούτυρο. Ανοίγουμε 2 συσκευασίες φύλλα κρούστας (24 φύλλα). Μετράμε και κόβουμε τα φύλλα κρούστας στις διαστάσεις που έχει το ταψί 25χ35.

Μπακλαβάς- του -Παναγιώτη -Παπαδάκη-

Τα σκεπάζουμε για να μην ξεραθούν με μεμβράνη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το φιστίκι Αιγίνης , τα καρύδια , την φρυγανιά , το γαρίφαλο , την κανέλα και ανακατεύουμε καλά όλο το μείγμα. Βουτυρώνουμε τον πάτο από το ταψί και βάζουμε το πρώτο ολόκληρο φύλλο.

Μπακλαβάς- του -Παναγιώτη -Παπαδάκη-

Πασπαλίζουμε με βούτυρο και συμπληρώνουμε το δεύτερο και το τρίτο βουτυρώνοντας το καθένα κάθε φορά. Ρίχνουμε με το χέρι μας λίγη ποσότητα από το μείγμα και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία κρατώντας για από πάνω 4 ολόκληρα φύλλα.

Δείτε ακόμα Μπακλαβας Καρπάθικος : Δίπλες Καρπάθου

Μπακλαβάς- του -Παναγιώτη -Παπαδάκη-

Βάζουμε τα μισά τα φύλλα βουτυρώνοντας και βάζοντας λίγο από το μείγμα κάθε φορά ανά 3 φύλλα. Εγώ χρησιμοποίησα συνολικά 43 φύλλα.
Αφού βάλουμε και τα μισά φύλλα βάζουμε από πάνω τα 4 ολόκληρα φύλλα που είχαμε κρατήσει.

Μπακλαβάς- του -Παναγιώτη -Παπαδάκη-

Κόβουμε σε κομμάτια διαγώνια και ρίχνουμε από πάνω όλο το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο που περίσσεψε. Σε κάθε κομμάτι βάζουμε ολόκληρο γαρίφαλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 1 1/2 ώρα στους 150 c.

Μπακλαβάς- του -Παναγιώτη -Παπαδάκη-

Ετοιμάζουμε το σιρόπι 10 λεπτά πριν βγάλουμε τον μπακλαβά από τον φούρνο . Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη , το νερό και 1 ολόκληρο λεμόνι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά. Βγάζουμε τον καυτό μπακλαβά από τον φούρνο και σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι.

Δείτε ακόμα Τραγανός μπακλαβάς με γέμιση σαν cheesecake

Τα κομμάτια ανασηκώνονται και με αυτόν τον τρόπο ενσωματώνεται το βούτυρο μαζί με το σιρόπι για ένα εξαιρετικό και επαγγελματικό αποτέλεσμα. Ρίχνουμε όλο το σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.

Ο παραδοσιακός Σιροπιαστός Μπακλαβάς του Παναγιώτη Παπαδάκη με επαγγελματικό αποτέλεσμα είναι έτοιμος να τον απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας!! Καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές!!!

Μπακλαβάς- του -Παναγιώτη -Παπαδάκη-

Μπακλαβάς του Παναγιώτη Παπαδάκη : Δείτε παρακάτω στο βίντεο όλα τα μυστικά

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr