Συνταγή για νηστίσιμα μπισκοτάκια σε σχήμα μπαστουνάκι με σοκολάτα για τη νηστεία των Χριστουγέννων ή για σνακ στα παιδιά ακόμη και στο σχολείο, από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γραμμάρια
- κορν φλαουρ 50 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 120 γραμμάρια
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 80 ml
- ηλιέλαιο 90 ml
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- βανίλια 2 κάψουλες
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- σοδα 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
Υλικά
- κουβερτουρα 200 γραμμάρια λιωμένη
Για το γαρνίρισμα
Νηστίσιμα μπισκότα Πάστα Φλώρα
Τα παιδιά σίγουρα θα τα λατρέψουν αφού τα δικά μας τα τσάκισαν, γι’ αυτό και τα μοιραζόμαστε μαζί σας! Τραγανά μπισκότα μπαστουνάκια για τη νηστεία των Χριστουγέννων αλλά και για vegan ή για παιδάκια από τον Παναγιώτη Παπαδάκη, με λίγη σοκολάτα για τη γεύση.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μπισκότα μπαστουνάκια για την νηστεία των Χριστουγέννων:
INGREDIENTS
300 g plain flour
50 g cornstarch
120 g powdered sugar
80 g orange juice
90 g sunflower oil
Zest of 1 orange
1 tsp baking powder
1/4 tsp baking soda
2 vanilla
—
200 g melted dark chocolate
GERMAN
ZUTATEN
300 g Mehl
50 g Maisstärke
120 g Puderzucker
80 g Orangensaft
90 g Sonnenblumenöl
Schale von 1 Orange
1 TL Backpulver
1/4 TL Natron
2 Vanille
—
200 g geschmolzene dunkle Schokolade
10 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης
20′-25′ Χρόνος Ψησίματος
33 Κομμάτια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό πορτοκάλι, το ηλιέλαιο, την ζάχαρη άχνη, τις βανιλίνες, το ξύσμα πορτοκάλι και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το μπέικιν, την σόδα, το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σταδιακά κοσκινίζοντας το αλεύρι και ανακατεύουμε πρώτα με μια σπάτουλα και έπειτα με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Ανοίγουμε την ζύμη με έναν πλάστη πασπαλίζοντας λίγο αλεύρι σε ορθογώνιο σχήμα περίπου 40χ10 εκατοστά.
Κόβουμε μια σπάτουλα σε ίσια και ισόπαχα μπαστουνάκια περίπου ενός εκατοστού και τα βάζουμε ομοιόμορφα σε ένα ταψί με λαδόκολλα το ένα δίπλα στο άλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 με 25 λεπτά κάτω στην προτελευταία σχάρα.
Μπισκοτένια μηλόπιτα για την νηστεία των Χριστουγέννων
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τα βουτάμε μέχρι την μέση στην λιωμένη κουβερτούρα. Τα πιο νόστιμα εύκολα και μαλακά νηστίσιμα μπαστουνάκια πορτοκαλιού!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καρουζέλ με μπισκότα και ζαχαρωτά
- Η Γη της Ελιάς : Ο Κουράκος πιάνει στα πράσα Αριάδνη και Χρήστο
- Μητέρα κρατούσε την κόρη της κλεισμένη σε συρτάρι για 3 χρόνια
- Βέφα Αλεξιάδου : Το παρασκήνιο του Πρωινού καφέ με την Μενεγάκη – «Αν φύγω και με χάσουν, τότε θα με εκτιμήσουν»
- Maxi Φούστες: Το Must-Have της Χειμερινής Γκαρνταρόμπας σου τη Φετινή χρονιά