Συνταγή για Μπισκοτάκια κουραμπιεδάκια τραγανά που λιώνουν στο στόμα με σταφίδες, ξηρούς καρπούς και πασπαλισμένα με μπόλικη άχνη ζάχαρη, . Μία πρωτότυπη συνταγή για Χριστουγεννιάτικο μπουφέ και όχι μόνο.
- ελαιολαδο 1 φλιτζάνι
- κρασι 1 φλιτζάνι ξηρό λευκό
- σοδα Στην μύτη του κουταλιού
- ζαχαρη 4 κουταλιές της σούπας
- κανελά 1 κουταλιά της σούπας
- γαρίφαλο Στην μύτη του κουταλιού τριμμένο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3,5 φλιτζάνια
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά της σούπας
Υλικά
- καρυδια 3/4 του φλιτζανιού χοντροκομμένα
- σταφίδες 1/2 του φλιτζανιού μαύρες
- σουσαμι 2 κουταλάκια του γλυκού περίπου
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι του γλυκού
Για την γέμιση
- ζάχαρη άχνη Μπόλικη
Για το πασπάλισμα
Τώρα που τα Χριστούγεννα κοντοζυγώνουν, έχουμε μπει όλοι σε γιορτινό κλίμα. Αν ψάχνατε μία συνταγή…όχι ακριβώς Χριστουγεννιάτικη, αλλά που να θυμίζει πολύ, τότε αυτά τα μπισκοτάκια που μοιάζουν με κουραμπιεδάκια θα σας βάλουν για τα καλά στο κλίμα της εποχής.
Τραγανά που όμως λιώνουν στο στόμα όπως οι κουραμπιέδες, με σταφίδες, ξηρούς καρπούς και πασπαλισμένα με μπόλικη άχνη ζάχαρη, αυτά τα μπισκοτάκια κουραμπιεδάκια υπόσχονται να γεμίσουν γλύκα και όμορφα αρώματα το σπιτικό σας και κατά την διάρκεια των γιορτών και πριν τις γιορτές.
Δείτε παρακάτω την συνταγή για τα μπισκοτάκια κουραμπιεδάκια:
Εκτέλεση για τα μπισκοτάκια κουραμπιεδάκια
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Διαλύουμε την σόδα στο λευκό κρασί και προσθέτουμε το μείγμα με το κρασί στην λεκάνη. Βάζουμε την ζάχαρη, την κανέλα, τι τριμμένο γαρίφαλο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μπέικιν πάουντερ και δουλεύουμε την ζύμη μας μέχρι να πάρουμε ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι.
Σε ένα ξεχωριστό μπολάκι προσθέτουμε τα χοντροκομμένα καρύδια, τις μαύρες σταφίδες, το σουσάμι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε λίγο να ανακατευτούν τα υλικά για την γέμιση. Προσθέτουμε το μείγμα με τους ξηρούς καρπούς στην ζύμη και πλάθουμε για να πάνε παντού τα υλικά.
Δείτε ακόμα Ρώσικα μπισκότα πριανίκι Пряники
Πλάθουμε τα μπισκοτάκια μας και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 25-30 λεπτά. Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια τα πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη όπως τους κουραμπιέδες.
Tips για τα μπισκοτάκια κουραμπιεδάκια
Μπορούμε να προσθέσουμε σταγόνες σοκολάτας, μαρμελάδα, φρούτα κλπ. Μένουν ανοιχτόχρωμα καθώς ψήνονται. Βάζουμε λίγη ζάχαρη στην ζύμη γιατί θα προστεθεί η άχνη ζάχαρη στην συνέχεια.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr