Συνταγή για τραγανή μπισκοτένια μηλόπιτα, για την νηστεία των Χριστουγέννων. Μηλόπιτα χωρίς αυγά και χωρίς γάλα για κάθε περίοδο νηστείας ή για vegan διατροφή.
- μηλα 8 μεγάλα μαλακά
- ζαχαρη 8 κουταλιές της σούπας
- νερό 1 φλυτζάνα
- κανελά 1 πρέζα
- καρυδια 30 γραμμάρια χτυπημένα
Υλικά
- καλαμποκέλαιο 1 φλυτζάνα
- ζάχαρη άχνη 1 φλυτζάνα
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 φλυτζάνα
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 2 πορτοκάλια
- εκχυλισμα βανίλιας 2 κουταλάκια του γλυκού
- μπισκότα 8 digestive τριμμένα στο μπλέντερ
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1/2 κιλό περίπου
Για τη μπισκοτένια ζύμη
- ζάχαρη άχνη Κατά βούληση
- κανελά Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Σταφιδόψωμα για την Νηστεία των Χριστουγέννων
Στις 15 Νοεμβρίου ξεκινά η νηστεία των Χριστουγέννων και σας έχουμε μία τραγανή, μπισκοτένια μηλόπιτα, ιδανική για την νηστεία των Χριστουγέννων αλλά και για κάθε περίοδο νηστείας. Είναι χωρίς αυγά και χωρίς γάλα, οπότε είναι η τέλεια επιλογή για γλυκό για τους vegans και τους χορτοφάγους.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη μπισκοτένια μηλόπιτα για τη νηστεία των Χριστουγέννων:
Εκτέλεση
Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και το νερό. Σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει ένας πολτός.
Στο τέλος ρίχνουμε την κανέλλα και τα τριμμένα καρύδια!!! Βάζουμε το μείγμα στην άκρη και φτιάχνουμε την ζύμη.
Χτυπάμε αυτήν ακριβώς τη σειρά το καλαμποκέλαιο, την ζάχαρη άχνη, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το εκχύλισμα βανίλιας, τα τριμμένα μπισκότα και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε αλεύρι, μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και είναι μαλακή.
Χωρίζουμε την ζύμη στα δύο. Το ένα κομμάτι να είναι λίγο πιο μεγάλο για να ανέβει λίγο πιο πάνω στη φόρμα. Παίρνουμε ένα αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο πάνω μέρος του ταψιού για να σχηματίσουμε τη διάμετρό του.
Η καλύτερη συνταγή για μηλόπιτα κέικ
Εκεί ανοίγουμε το κάτω φύλλο λίγο πιο μεγάλο βέβαια, για να τοποθετηθεί στο κάτω μέρος του ταψιού! Προσθέσουμε το μείγμα μήλου και στη συνέχεια ανοίγουμε και το άλλο φύλλο και το τοποθετούμε επάνω.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα. Αφού ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Tips
Αντί για καλαμποκέλαιο μπορούμε να βάλουμε ηλιέλαιο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Αναστασια Βλαχου
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr