Close
Μπισκοτένιο-Χριστουγεννιάτικο κηροπήγιο-συνταγή-

Συνταγή για Χριστουγεννιάτικο κηροπήγιο από τραγανό μπισκότο που θα ομορφύνει τον γιορτινό σας μπουφέ και παράλληλα θα σας γλυκάνει. Εντυπωσιακό σχέδιο αλλά εύκολη εκτέλεση!

Χιονισμένα κουκουνάρια – Συνταγή

Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά η γιορτινή μας διάθεση μας κάνει να θέλουμε να δημιουργήσουμε εντυπωσιακές συνταγές και διακοσμήσεις. Και το σημερινό μας γλυκό συνδυάζει και τα δύο. Μπισκοτένιο κηροπήγιο για τον Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ που θα μαγνητίσει τα βλέμματα και θα ανοίξει την όρεξη.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μπισκοτένιο Χριστουγεννιάτικο κηροπήγιο:

Μπισκοτένιο-Χριστουγεννιάτικο κηροπήγιο-συνταγή-

Εκτέλεση

Αρχικά ανακατεύουμε το καλαμποκέλαιο με την ζάχαρη άχνη, το ξύσμα και την βανίλια. Βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ και την μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε. Το μείγμα θα αφρίσει. Ρίχνουμε το μείγμα με τον χυμό στο μείγμα με το λάδι και ανακατεύουμε.

Μπισκοτένιο-Χριστουγεννιάτικο κηροπήγιο-συνταγή-

Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε. Αφήνουμε για λίγο την ζύμη να ξεκουραστεί. Κόβουμε με στρογγυλό κουπάτ το μπισκότο για την βάση. Με όση ζύμη περισσέψει την ανοίγουμε σε λαδόκολλα και κόβουμε με κουπάτ τα μπισκότα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 12 λεπτά. Για τα κηροπήγια κόβουμε τα χωνάκια στο μέγεθος που μας αρέσει και τα γεμίζουμε με ό,τι γλυκό μας αρέσει.

Μπισκοτένιο-Χριστουγεννιάτικο κηροπήγιο-συνταγή-

10 συνταγές για Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια

Χτυπάμε στο μίξερ το ασπράδι με την ζάχαρη άχνη, τον χυμό λεμονιού και την βανίλια σε σφιχτή μαρέγκα. Διακοσμούμε τα μπισκότα και τα χωνάκια και γαρνίρουμε με τρούφα σοκολάτας, γλυκό του κουταλιού κεράσι και ό,τι άλλο μας αρέσει.

Μπισκοτένιο-Χριστουγεννιάτικο κηροπήγιο-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Anestaki

Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr