Ορεκτικό για Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά: Συνταγή για μπουκίτσες ζύμης σε σχήμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Mε σπιτικό ή και αγοραστό φύλλο για πίτες και γεμιστές με γαλοπούλα και τυρί κρέμα για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ ή και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ένα γιορτινό σνακ για όλες τις ώρες, που φτιάχνεται πανεύκολα αλλά έχει υπέροχο σχέδιο! Κι επειδή η γέμιση είναι σχετικά ελαφριά και χωρίς ανθυγιεινά αλλαντικά, μπορούν να τα απολαύσουν και τα παιδιά χωρίς να νιώθουμε τύψεις. Μία συνταγή της φίλης μας Βίκυ Σπηλιοπούλου.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- νερό 150-200 ml χλιαρό
- ελαιολαδο 5 κουταλιές της σούπας
- Γάλα φρέσκο 3 κουταλιές της σούπας
- αυγα 1
- ξύδι 2 κουταλιές της σούπας
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- τυρί κρέμα 200 γραμμάρια περίπου
- μαιντανος 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
- γαλοπουλα 12 φέτες περίπου
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 1
Για το άλειμμα
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικο δέντρο από ατσμά
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και πρέπει σιγά σιγά να συγκεντρώσουμε ιδέες για τον γιορτινό μπουφέ αλλά και το γιορτινό τραπέζι. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε σνακ με σπιτικό ή αγοραστό φύλλο, γεμισμένο με τυρί κρέμα και γαλοπούλα και σε σχέδιο Χριστουγεννιάτικου δέντρου.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις μπουκίτσες ζύμης σε σχήμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου:
Εκτέλεση για τις μπουκίτσες ζύμης σε σχήμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου
Αρχικά φτιάχνουμε την ζύμη βάζοντας σε μία λεκάνη το ξερή μαγιά, το φρέσκο γάλα χλιαρό, το ελαιόλαδο, το αυγό, το ξύδι και το αλάτι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και σταδιακά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 30 λεπτά σκεπασμένη και έπειτα την χωρίζουμε σε δύο μπάλες. Ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε φύλλο και απλώνουμε στο κάθε φύλλο από μία στρώση τυρί κρέμα, 6 φέτες περίπου γαλοπούλα και 1 κουταλιά της σούπας περίπου μαϊντανό.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικο δέντρο σφολιάτας
Ρολάρουμε, κλείνουμε το ρολό και με ένα ψαλίδι κάνουμε τις εσοχές για να δώσουμε το σχέδιο του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Αλείφουμε με το χτυπημένο κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα, σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Tips για τις μπουκίτσες ζύμης σε σχήμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου
Αν θέλουμε να το φτιάξουμε με αγοραστό φύλλο χρειαζόμαστε 2 φύλλα για πίτες.
Την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή