Συνταγή για νηστίσιμο ογκρατέν πατάτας με μπρόκολο από τον Παναγιώτη Παπαδάκη για τη νηστεία των Χριστουγέννων ή για μία vegan ή χορτοφαγική διατροφή. Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας στο τραπέζι της Κυριακής.
- πατατες 800 γραμμάρια – 1 κιλό (στο ίδιο μέγεθος)
- μπροκολο 100 γραμμάρια
- κρεμμυδι 1 μικρό
- ελαιολαδο 30 ml
- γάλα αμυγδάλου 1 λίτρο χωρίς ζάχαρη
- κορν φλαουρ 100 γραμμάρια
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- μοσχοκάρυδο Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- φυτικό τυρί 250 γραμμάρια τριμμένο
Υλικά
Ογκρατέν τορτίγιες
Διανύουμε περίοδο νηστείας και όλοι προετοιμαζόμαστε για τα Χριστούγεννα που βρίσκονται μία ανάσα μακριά. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης λοιπόν, που θέλει πάντα να μας λύνει τα χέρια στη μαγειρική, έφτιαξε για εμάς ένα νόστιμο και εύκολο ογκρατέν πατάτας με μπρόκολο, καλύτερο και από το αρτύσιμο.
Δείτε την εκτέλεση για το ογκρατέν πατάτας με μπρόκολο για τη νηστεία Χριστουγέννων παρακάτω:
INGREDIENTS
800 g -1 kg potatoes
100 g brocolli
1 small onion
30 g olive oil
1 liter almond drink
100 g cornstarch
1 tsp salt
Nutmeg
pepper
CARPOS grated OLYMPOS
GERMAN
ZUTATEN
800 g -1 kg Kartoffeln
100 g Brokkoli
1 kleine Zwiebel
30 g Olivenöl
1 Liter Mandeldrink
100 g Maisstärke
1 TL Salz
Muskatnuss
Pfeffer
CARPOS geriebener OLYMPOS
15 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης
35 με 40 λεπτά Χρόνος Ψησίματος
6 Μερίδες
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες περίπου 3 με 4 χιλιοστά. Σε μια κατσαρόλα με νερό που έχει φτάσει σε σημείο βρασμού ρίχνουμε τις πατάτες, τα μπουκετάκια από το μπρόκολο και αφήνουμε τα μπουκετάκια να βράσουν για 2 λεπτά ενώ τις πατάτες τις βράζουμε μέχρι να τρυπιούνται ελαφρά με ένα πιρούνι αλλά να μην σπάνε.
Στραγγίζουμε, αλατίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε 700 ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη μέσα στην κατσαρόλα. Στα υπόλοιπα 300 ml διαλύουμε το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα πριν βράσει.
Ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, μοσχοκάρυδο ,πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε ένα πυρέξ 25×20 εκατοστών προσθέτουμε τη σάλτσα και τοποθετούμε τις πατάτες όρθιες.
Ογκρατέν με τορτελίνια στο πήλινο
Προσθέτουμε το μπρόκολο, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε από πάνω το νηστίσιμο τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Το πιο νόστιμο και εύκολο νηστίσιμο ογκρατέν!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο:
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστα σχολεία 6,12 και 17 Δεκεμβρίου – Σε ποια δεν θα γίνει μάθημα
- Σασμός: Το καστ της σειράς έκανε reunion με μία συγκινητική δημοσίευση στο Instagram
- Φως στο Τουνελ : «Πήγε να πνίξει τη μεγάλη μου κόρη και στη μικρή έβγαλε μαχαίρι…» -Νέες καταγγελίες για την Μουρτζούκου
- Κώστας Λεφάκης : Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 02/12/2024 ως 08/12/2024 για όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς: Ο Βαρώτσος οδηγείται σ’ ένα χωράφι και εκεί θα βρει τα οστά του αδελφού του