Close
ογκρατέν-με-πατάτες-και-μπρόκολο-για-τη-νηστεία Χριστουγέννων-συνταγή-

Συνταγή για νηστίσιμο ογκρατέν πατάτας με μπρόκολο από τον Παναγιώτη Παπαδάκη για τη νηστεία των Χριστουγέννων ή για μία vegan ή χορτοφαγική διατροφή. Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας στο τραπέζι της Κυριακής.

Ογκρατέν τορτίγιες

Διανύουμε περίοδο νηστείας και όλοι προετοιμαζόμαστε για τα Χριστούγεννα που βρίσκονται μία ανάσα μακριά. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης λοιπόν, που θέλει πάντα να μας λύνει τα χέρια στη μαγειρική, έφτιαξε για εμάς ένα νόστιμο και εύκολο ογκρατέν πατάτας με μπρόκολο, καλύτερο και από το αρτύσιμο.

Δείτε την εκτέλεση για το ογκρατέν πατάτας με μπρόκολο για τη νηστεία Χριστουγέννων παρακάτω:

ογκρατέν-με-πατάτες-και-μπρόκολο-για-τη-νηστεία Χριστουγέννων-συνταγή-

INGREDIENTS

800 g -1 kg potatoes
100 g brocolli
1 small onion
30 g olive oil
1 liter almond drink
100 g cornstarch
1 tsp salt
Nutmeg
pepper
CARPOS grated OLYMPOS

GERMAN

ZUTATEN

800 g -1 kg Kartoffeln
100 g Brokkoli
1 kleine Zwiebel
30 g Olivenöl
1 Liter Mandeldrink
100 g Maisstärke
1 TL Salz
Muskatnuss
Pfeffer
CARPOS geriebener OLYMPOS

15 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης

35 με 40 λεπτά Χρόνος Ψησίματος

6 Μερίδες

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες περίπου 3 με 4 χιλιοστά. Σε μια κατσαρόλα με νερό που έχει φτάσει σε σημείο βρασμού ρίχνουμε τις πατάτες, τα μπουκετάκια από το μπρόκολο και αφήνουμε τα μπουκετάκια να βράσουν για 2 λεπτά ενώ τις πατάτες τις βράζουμε μέχρι να τρυπιούνται ελαφρά με ένα πιρούνι αλλά να μην σπάνε.

ογκρατέν-με-πατάτες-και-μπρόκολο-για-τη-νηστεία Χριστουγέννων-συνταγή-

Στραγγίζουμε, αλατίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε 700 ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη μέσα στην κατσαρόλα. Στα υπόλοιπα 300 ml διαλύουμε το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα πριν βράσει.

ογκρατέν-με-πατάτες-και-μπρόκολο-για-τη-νηστεία Χριστουγέννων-συνταγή-

Ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, μοσχοκάρυδο ,πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε ένα πυρέξ 25×20 εκατοστών προσθέτουμε τη σάλτσα και τοποθετούμε τις πατάτες όρθιες.

Ογκρατέν με τορτελίνια στο πήλινο

Προσθέτουμε το μπρόκολο, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε από πάνω το νηστίσιμο τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Το πιο νόστιμο και εύκολο νηστίσιμο ογκρατέν!! Καλή σας επιτυχία!!

ογκρατέν-με-πατάτες-και-μπρόκολο-για-τη-νηστεία Χριστουγέννων-συνταγή-

Δείτε το βίντεο:

Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr