Νουά κατσαρόλας για το γιορτινό τραπέζι . Νουά κατσαρόλας για το γιορτινό τραπέζι με μοσχαρίσιο κρέας και μία βελούδινη σάλτσα, με μανιτάρια, καρότα και κρεμμύδι. Ιδανικό νουά κατσαρόλας για το γιορτινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
- Μοσχάρι 1.5 κιλό νουά
- ελαιολαδο 1/2 κούπα
- καρότο Μισό κιλό
- κρεμμυδι 1 λευκό
- σκορδο 2 σκελίδες
- μανιταρια 300 γραμμάρια λευκά
- βουτυρο 100 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές της σούπας
- κρασι 1 ποτηράκι ροζέ
- ζωμό 1/2 λίτρο κρέατος
- θυμάρι 2 κλωνάρια
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
Το μοσχάρι είναι ένα από τα πιο υγιεινά κρέατα για μικρούς και μεγάλους. Εκτός από υγιεινό και σχετικά άπαχο είναι επίσης και πολύ νόστιμο αρκεί να ξέρεις πως να το μαγειρέψεις. Μπορεί τα Χριστούγεννα να έχουμε συνηθίσει την γαλοπούλα και το κοτόπουλο, όμως μπορούμε σίγουρα να μαγειρέψουμε και απολαυστικό μοσχάρι.
Και με το νουά κατσαρόλας για το γιορτινό τραπέζι που θα φτιάξουμε σήμερα σίγουρα μπορούμε να απογειώσουμε τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για όσους δεν αρέσκονται στην γαλοπούλα ή το κοτόπουλο. Με μία βελούδινη και πανεύκολη σάλτσα με μανιτάρια και καρότα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το νουά κατσαρόλας για το γιορτινό τραπέζι :
Εκτέλεση για το νουά κατσαρόλας για το γιορτινό τραπέζι
Στην αρχή αφήνουμε το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου και αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου βάζουμε αλάτι και πιπέρι σε όλες τις πλευρές του μοσχαριού και βάζουμε σκέτη την κατσαρόλα στην φωτιά μέχρι να κάψει το μάτι. Αφού κάψει το μάτι προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Αφού ζεσταθεί το ελαιόλαδο προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι θωρακιστεί από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε το μοσχάρι από την κατσαρόλα και το βάζουμε σε ένα πιάτο στην άκρη.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και αφού λιώσει βάζουμε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, το κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια, τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες και τα μανιτάρια κομμένα στα δύο ή στα τέσσερα αν είναι μεγάλα.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικο γεμιστό ψωμί
Σοτάρουμε τα λαχανικά μας και αφού σοταριστούν προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και σβήνουμε το φαγητό μας με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε και πάλι το κρέας μας στην κατσαρόλα. Βάζουμε τον ζωμό κρέατος και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά περίπου.
Tips για το Νουά κατσαρόλας για το γιορτινό τραπέζι
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πουρέ γλυκοπατάτας, πατάτες φούρνου, πατάτες τηγανιτές, πουρέ πατάτας ή ρύζι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Voula Damala
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Κλεάνθης δένει τη Χριστίνα και την χτυπά ανελέητα για να ομολογήσει
- Η Μαίρη Συνατσάκη παντρεύτηκε με τον Νίκο Μουτσινά
- Παραμονή των Αγίων Ταξιαρχών : Μαζέψετε ρούχα και παπούτσια από έξω απόψε το βράδυ
- Κλειστά τα σχολεία στις 20 Νοεμβρίου : Γιατί δεν θα γίνει μάθημα
- Η Γη της Ελιάς : Η Χάιδω προσπαθεί να ψαρέψει τη Βασιλική και εκείνη της λέει ψέματα