Κουραμπιέδες του Δημήτρη Μιχαηλίδη. Η μυστική συνταγή του Δημήτρη Μιχαηλίδη για τους πιο νόστιμους κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ.
- βούτυρο γάλακτος 400 γρ. αγελάδος
- μπέικιν πάουντερ 10 γρ.
- ζάχαρη άχνη 100 γρ.
- αμυγδαλα 100 γρ. χοντροσπασμένα, ψημένα
- βανίλια 1
Υλικά
- ζάχαρη άχνη Μπόλικη
Για το πασπάλισμα
Η αλήθεια είναι πως είμαστε η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως έχουμε μία παραπάνω αδυναμία στους κουραμπιέδες από ότι στα μελομακάρονα. Έτσι όταν είδαμε αυτήν την συνταγή για κουραμπιέδες του Δημήτρη Μιχαηλίδη, δεν θα μπορούσαμε να αντισταθούμε.
Ο αγαπημένος μας Δημήτρης Μιχαηλίδης, αποφάσισε να μοιραστεί επιτέλους μαζί μας την μυστική του συνταγή για κουραμπιέδες. Είναι λαχταριστοί κουραμπιέδες με χοντροσπασμένα αμύγδαλα που λιώνουν στο στόμα και η ζάχαρη άχνη φυσικά επιβάλλεται.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για κουραμπιέδες Kουραμπιέδες του Δημήτρη Μιχαηλίδη:
Μέθοδος Εκτέλεσης για τους Kουραμπιέδες του Δημήτρη Μιχαηλίδη
Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από το φτερό. Πλάθουμε μπαλάκια των 25 γρ. σε λαδόκολλα σε 2 ταψιά, τα πατάμε με το δάχτυλό μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 για περίπου 25 λεπτά.
Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν και τους βουτάμε σε μπόλικη άχνη. Τους βάζουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη.
Δείτε ακόμα Κουραμπιέδες της Βέφας Αλεξιάδου
Tips για τους κουραμπιέδες του Δημήτρη Μιχαηλίδη
Αντί για βούτυρο γάλακτος μπορούμε να βάλουμε μαργαρίνη.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής για Kουραμπιέδες του Δημήτρη Μιχαηλίδη παρακάτω:
Με ένα κλικ εδώ δείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες συνταγές μας για κουραμπιέδες
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr