Close
Οι πιο περίεργοι και πιο νόστιμοι κουραμπιέδες!

Κουραμπιέδες Ν.Σκοπου Σερρων!!!
Από την κ. Ellie Chatzipazarli!!!

Οι πιο περίεργοι και πιο νόστιμοι κουραμπιέδες που συνηθίζει οι γιαγιά μου να κανει εδω και χρονια! Θα ήθελα να την ευχαριστήσω για τις γνώσεις που μου δινει!!

Υλικά:

1 κιλό βούτυρο αγνό αγελαδινό

1 κιλό ζάχαρη άχνη

1 κιλό αλεύρι

2 βανίλιες

Δείτε ακόμα: Κουραμπιέδες για Διαβητικούς και Δίαιτα

Εκτέλεση:

Καίμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά ώστε να μείνει στην επιφάνεια το καθαρό του μέρος. Το καθαρό μέρος το περνάμε από τη σίτα για να μη μείνουν τα κατακάθια.Έπειτα το αφήνουμε στο ψυγείο για να παγώσει. Αφού κρυώσει αρκετά το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και τις βανίλιες. Η ζύμη μας είναι έτοιμη για δημιουργήσουμε όμορφα σχέδια με υπομονή και φαντασία. Τους ψήνουμε για 5 με 7 λεπτά στους 160 βαθμούς.
Καλη επιτυχία και βάλτε όλη σας την φαντασία ! Τους κάναμε με πολυ μεράκι, Ελπιζω οποιος το δοκιμάσει να κανει το ιδιο!

Η συνταγή είναι από την εκπληκτικη κλειστη ομαδα στο facebook: “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.