Μια από τις πιο ωραιότερες συνταγές πού έχω δοκιμάσει, μύρισε το σπίτι μας Χριστούγεννα. Αυτοί οι κουραμπιέδες είναι από τους πιο τραγανούς και αφράτους που έχετε φτιάξει, από τη Γωγώ Σαμίου. Έχουν υπέροχο άρωμα και απίθανη γεύση σας. Αν αποφασίσετε να τους φτιάξετε είμαι σίγουρη ότι θα γίνουν ανάρπαστοι και δεν θα προλαβαίνετε να τους φτιάχνετε ξανά και ξανά.
- βουτυρο 2 κούπες
- ζάχαρη άχνη 1/2 κούπα κ λίγο περισσότερο αν τους θέλετε γλυκούς
- αμυγδαλα 1 κούπα καβουρντισμένα κ χοντροσπασμένα
- βανίλια 5
- αυγα 2 κρόκους
- μπέικιν πάουντερ 1 1/2 κ γ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 περίπου κούπες
- ανθόνερο
Υλικά
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ βούτυρο με την άχνη ζάχαρη για 15 λεπτά έως ότου γίνει σαν σαντιγί προσθέτουμε τους κρόκους, τις βανίλιες και το μπέικιν χτυπάμε πάλι, σταματάμε ρίχνουμε τα αμύγδαλα, το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια ζύμη και μαλακή τριφτή. Προσοχή στο αλεύρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλάθουμε σε μέγεθος 30 γρ εγώ τούς ζυγίζω ένα ένα κ τούς ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Τους βγάζουμε και τους αφήνουμε να κρυώσουν μετά ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Καλή επιτυχία σε όποιον αποφασίσει να τους φτιάξει!
Συνταγή εκτέλεση φώτο Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ